9 és fél év tündöklés után bezár a bulinegyed egyik legendája, a Kazinczy utcában található ELLÁTÓkert. Hogy mi lesz a helyén, azt a hely üzemeltetői sem tudják, találgatni meg nem akarunk. A záróbulira, amikor minden féláron lesz majd, november 24-én kerül sor, és a sírva vigadás mellett lesznek koncertek meg persze reggelig tartó DJ-program is.

Rendkívül szomorúak vagyunk: az ELLÁTÓkert megy a Wichmann után. Ugyanolyan biztos pont volt a bulinegyed kellős közepén, mint a szintén a Kazinczy utcában található Szimpla. Klasszikus romkocsma, időtlen és alteros, amiből egyre kevesebb van, miközben egyre-másra nyitnak meg, majd zárnak be a fancy helyek. A bulinegyed klasszikus korszakának ikonikus helyéről mindenki azt hitte, hogy sosem fog bezárni, és mindig ott lesz, ahol. Most ez a tétel megdől: november 24-én utoljára támaszthatjuk a pultot, ehetünk mexikói kaját, tolhatunk egy csocsót, és cigizhetünk a belső kertben.

Az ELLÁTÓkert az a bulinegyedes hely, ami már több generációt is kiszolgált, épp ezért mindenki járt ott legalább egyszer, és mindenkinek van legalább egy ellátókertes sztorija. Annyira megszoktuk már, hogy ott van, kábé szemben a Mikával, hogy néha szinte észre sem vettük, simán elmentünk mellette úgy, hogy rá se néztünk, emiatt pedig előfordult, hogy hónapokig oda se dugtuk a képünket. Aztán csak felbukkantunk újra és újra a pult környékén, ültünk kint a kertben hajnalig, időnként meg biliárdoztunk vagy csocsóztunk. Állandóan voltak koncertek, amikből egyet sem láttunk, a DJ-ket meg észre se vettük soha. De mindig jó volt a buli.

Megkerestük az ELLÁTÓkert üzemeltetőit, hogy megtudjuk tőlük, mi lesz a hely hűlt helyén, de ők sem tudtak erről közelebbit, pontosabbat mondani. Reménykedünk benne, hogy olyasmi nyílik majd ott, ami továbbviszi a hely szellemét. Az ELLÁTÓház azért működik folyamatosan, sőt egy új helyet is nyitnak az ellátósok Óbudán, a Mókus u. 1-3. alatt, ami stílszerűen Mókus néven fut majd. Az ELLÁTÓkert záróbulijának eseményoldalán pedig megtudhatod az összes részletet a szomorú és egyben vidám programról.