Budapest

Mászóka a javából – új játszótér készült különleges akadálypályákkal a Millenáris Parkban

Fotó : Juhász Norbert / TSPC
millenáris,játszótér

A helyszín adottságaihoz illeszkedő, 850 négyzetméteres játszótéren lehet mászni, kapaszkodni, csüngeni, egyensúlyozni és hintaágyban lazítani is.

A megújuló, és hamarosan jelentősen bővülő budai zöldterület, a Millenáris Park Kis Rókus utca-Fény utcai sarkán található a város egyik legújabb játszótere. A különleges, kacifántos pókhálókat idéző mozgáskoordinációs fejlesztő akadálypálya rendszer két korcsoportnak négy területi egységen kínál játszási lehetőséget. A kötélpályás játszótereket gyártó német cég játékainak különlegessége, hogy nem fix elemeket kínálnak, hanem a helyszín adottságaihoz alkalmazkodva a tervezők alakíthatják ki a játékokat.

Fotó: Juhász Norbert / TSPC

A Millenáris új játszóterén kifejezett cél volt, hogy az eszközök biztosítsák a szabad játék lehetőségét, és az oldalra- és előrehaladás mellett a fölfelé és lefelé kapaszkodásra is inspirálja a gyerekeket. Lehet csimpaszkodni, egyensúlyozni, mászni, billegni, lógni, és a köteles hintaágyban akár kicsit pihegni is, ha már nagyon sok volt a rohangászásból. 

Fotó: Juhász Norbert / TSPC

A TSPC generáltervező partnereként a 4D Tájépítész Iroda tervezte – az EU-s szabványoknak megfelelően – játszótér minden tekintetben biztonságos, a mászókák alatt színes-mintás puha gumiburkolat fedi a területet, valamint a játszótér külön megvilágítást is kapott, és a közelben egy ivókutat is kihelyeztek, az árnyékolást pedig napvitorlával oldották meg.

Millenáris Park
  • 1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.
  • A Millenáris épületeinek eltérő a nyitva tartása.