Shopping

Újabb csomagolásmentes bolt nyílt Budapesten

Fotó : Jász Annamária / WLB

Terjedőben a no waste-mozgalom, egyre nagyobb igény mutatkozik a tudatos és környezetvédő életmódra Magyarországon is. A Ligeti Bolt tulajdonosa, Sipos Melinda ezúttal a Móricz Zsigmond körtérnél rendezte be a műanyagmentes bevásárlás koncepciójára épülő üzletet. Ez a második bolt, az elsőt tavaly áprilisban nyitották meg a XIII. kerületi Kresz Géza utcában.

A kínálat megegyezik mindkét boltban, azt leszámítva, hogy a tejtermékekre egy kicsit még várni kell, illetve itt kapható lesz majd kovászos kenyér is. A tésztákat, fűszereket, édességeket, olajokat, magvakat, tisztítószereket és a többi finomságot kimérve, saját edényben vagy a helyben kapható vászontáskákban és tárolókban vihetjük haza. Ugyanúgy elegáns és fehér a berendezés, mint az újlipóti egységben, helyet kapott egy játszósarok is. Amit lehet, hazai termelőktől szereznek be, felül minden adalék-, tartósítószer- és pálmaolajmentes.

Fotó: Jász Annamária / WLB

Ma van a megnyitó, amelynek apropóján különböző programpontokkal is készültek, például hogyan csökkentsük a háztartásban keletkező hulladékmennyiséget, vagy hogyan tudunk komposztálni, ha nincs kertünk. A Ligeti Bolt 2-vel már a harmadik csomagolásmentes üzletet köszönthetjük Budapesten, a másodikat a Bem térnél találjuk a Ne pazarolj! brand alatt.

Ligeti Bolt - Újbuda
  • 1111 Budapest, Karinthy Frigyes út 14.