Gasztró

Kiderült, melyik a legjobb magyar street foodos hely

Fotó : We Love Budapest
IV. Indoor Sörfesztivál
Bréking

A European Street Food Awards szeptember 28-29-i berlini döntőjén a Cupákos képviseli majd Magyarországot.

Először vettünk idén részt European Street Food Awardson, a világ egyik legrangosabb street food versenyének döntőjén pedig végül 15 másik országgal szemben a hazai forduló nyertese, azaz a Cupákos fogja képviselni hazánkat. A versenyre közel ötven vendéglátóegység jelentkezett, a győztes pedig egy online szavazás és egy háromtagú zsűri  szavazatai alapján került ki.

Fotó: We Love Budapest

Oldalunk főszerkesztője, Papp Regina is a zsűri egyik tagja volt, ő a következőképpen értékelte a CupákostAz oldalas az egyik legjobb a városban, na meg a kolbász is, de nekem a borsófőzelék is top kacsamellel. Az ízek és az alapanyagok nagyon rendben vannak, az adagok kimondottan kiadósak és abszolút jól hozza a magyaros, hentes vonalat.” 

 

„Azért fontos ez a verseny, mivel ezáltal Budapest is felkerül a nemzetközi street food térképre, és így sikerülhet a magyar fővárost egyre több fejben elültetni, ha gasztronómiáról van szó. A zsűrizés során az ízélmény volt a legfontosabb kritérium, emellett pedig a vendéglátást és magát a márkát néztük meg közelebbről. Nekem külön szempont volt, hogy egy nemzetközi versenyen hogyan tudjuk megmutatni ezáltal Magyarországot.” – folytatta Regina.

Fotó: Hungarian Street Food Awards

A győztes nyereménye – a 250.000 forintos fődíjon és a szakmai elismerésen kívül – az is, hogy képviselje hazánkat az európai szuperdöntőn. A hazai előválogatón hét kategóriában tíz díjat osztottak ki, a legjobb vegán, édesség, húsimádó, hamburger/szendvics, magyaros, nemzetközi, pizza kínálatát, a legtöbb közönségszavazatot kapó egységét és a legszebb magyar food truckot is díjazták.

 

  1. A legjobb hamburger/szendvics street food hely: Kandalló
  2. A legjobb húsimádó street food hely: Bp BARbq
  3. A legjobb nemzetközi street food hely: Tölcsibe
  4. A legjobb magyaros street food hely: Cupákos
  5. A legjobb vegán street food hely: Vegan Love
  6. A legjobb pizza street food hely: Manu+
  7. A legjobb édesség street food hely: N’iceroll
  8. Közönségdíj: Kürtős Legenda
  9. Beauty különdíj (a legszebb magyar food truck): Market BDPST
  10. Összetett I. hely: CUPÁKOS
Cupákos burger (fasírtos zsemle)Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

„Örültem, hogy sokan neveztek, és hogy új szereplők is feltűntek a színen, méghozzá elég jók. (…) Azt hiszem, a nyertesnek úgy kell kint helyt állnia, hogy nemzetközi színvonalon villant valamit a magyar gasztronómiából, méghozzá egyértelműen street food kategóriában. Szép kihívás, de egyáltalán nem lehetetlen.“ – összegezte Bánlaki Stella, a Forbes újságírója.

 

Susánszky Ádám, a Zing Burger alapítója, a KARAVÁN társtulajdonosa így értékelte a versenyt: “Az szemmel látható, hogy a klasszikus ételek már jó színvonalúak, az újítások azonban még elmaradnak. Viszont bízom abban, hogy a kreativitás és technológia beszivárog a magyar piacra. A főbb kritériumom a jó alapanyag volt, valamint az, hogy olyan ételeket lássak a nemzetközi versenyen, amelyek ösztönzik az újító szellemet, az innovációt.”

 

Ami miatt pedig a szerkesztőség szereti a Cupákost, az az, hogy nem szofisztikálják túl a fogásaikat, nagy adagokat adnak, figyelnek a mártásokra és a savanyúra is a hús minősége mellett. Gratulálunk a győzteseknek! A European Street Food Awards döntőjét 2018. szeptember 28-29-én rendezik meg Berlinben.