Élmény

Május közepétől szeptember végéig este is sétálhatunk az Állatkertben

kapu, zsolnay, állatkert, elefántház
Bréking

Ha leszáll az este, egészen új dimenziók nyílnak meg. Így van ez az Állatkertben is, ahol az éjjel aktív állatok is felélénkülnek. Idén nyáron különleges esti vezetéseken is részt vehetünk az intézményben.

A fővárosi Állatkertben megszokhattuk, hogy gyakran szerveznek extrább rendezvényeket, napokat. Az idei nyáron sincs ez másképp, s bár korlátozottak a helyek, zömében csütörtökönként speciális, ‘esti séta’ jegyeket válthatunk 5000 forintos áron, melyek 18:00 órai kezdettel mutatják be a kert napnyugta utáni életét.

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Az állatok bizonyos százaléka eleve éjjel éber, így egy hagyományos alkalommal sajnos nem látjuk vagy éppen csak alvóidejük alatt szemlélhetjük őket. Az éj leszálltával azonban más arcát mutatja például az Ausztrál-ház, de az éji majmok életét is megfigyelhetjük.

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Olyan helyszínekre is eljuthatunk, mint például az állatok orvosi rendelője, számos kulisszatitkot is megtudhatunk, a takarmánykonyhától egészen az akvárium láthatatlan részeiig. Ahogy az elmúlt években, most is van lehetőség testközelből ismerkedni az állatokkal, szakvezetés során. Érdemes hamar foglalni, mert gyorsan betelnek az esti séták.

Fővárosi Állat- és Növénykert
  • 1146 Budapest, Állatkerti körút 6-12.
  • Az Állatkert nyitva tartása évszakonként eltérő lehet.