A „VAN valami furcsa…” után jövőre jön az új Reisz Gábor-film, a Rossz versek, mely bár fiktív, mégis önéletrajzi ihletésű.

A minimális költségvetésből készült VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan 65 ezer nézőt csábított annak idején a mozikba, Reisz Gábor pedig ezt követően elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál által fenntartott rezidensprogramon való részvétel lehetőségét, így öt hónapon át dolgozhatott az új forgatókönyvön a francia fővárosban.

Ennek eredménye lett az ötvenöt forgatási nap, százhúsz helyszín, komolyabb technika, valamint egy nagyobb költségvetés, a sztori pedig ismét személyes ihletettségű, bár egy kitalált történetet mesél el: „A 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás összetörve költözik vissza Budapestre, és a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs.”

Az a különleges hangulat és a mai fiatal generáció tűpontos ábrázolása, amitől a "VAN valami furcsa"-t ennyien szerették, továbbvonul az új filmen is, a főszerepet maga a rendező játssza, a százhúsz helyszín közül pedig egyik sem stúdióban kreált, hanem mindegyik valódi. „A főszereplő, miközben a szakítását igyekszik feldolgozni, a mi valóságunkat kezdi bejárni térben és időben – ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről és közelmúltjáról, a társadalom elveszettségéről.” – olvashatjuk a filmről szóló közleményben.

Az alkotást várhatóan 2018 őszén kezdik majd el vetíteni a mozik, a Rossz versek pedig a főhős Merthner Tamás személyes történetén keresztül az elmúlt 25-30 év Magyarországán kalauzol minket végig.