Élmény

Gyönyörűen felújították a Gellért-hegyi csúszdaparkot

Fotó : Csudai Sándor - We Love Budapest
Gyönyörűen felújították a Gellért-hegyi csúszdaparkot

Patinás és kultikus helynek számított a Gellért-hegyen 1967-ben épített csúszdás játszótér, melynek felújítása nemrég véget ért, és az elmúlt hétvégén át is adták a gyerekseregnek. Az 50 esztendős csúszdaparkot két hónapnyi munkával varázsolta újjá a FŐKERT.

Egy kisebb hegymászással közelíthető meg a Gellért-hegy fürdő felőli oldaláról a csúszdapark, amelyet el se lehet téveszteni, hála a már messziről hallható gyerekzsivajnak és az utat mutató táblának.
Gellért-hegyi csúszdapark
  • Budapest, Szabó Dezső stny., 1118 Magyarország
Fotó: Csudai Sándor / We Love Budapest
Nem csupán a játszótér esett át ráncfelvarráson, hanem a környezet is megszépült: biztonságos gumiborítást húztak fel a domboldalra, felújították a nyilvános WC-t, újrafestést kaptak a turistajelzések és a gyepszőnyeg is sokkal szebb lett.
Fotó: Csudai Sándor / We Love Budapest
A lényeg persze a játékokon, főleg a kicserélt csúszdákon van: összesen öt darabot használhatnak a gyerkőcök a hagyományos, egyenes pályájútól kezdve a kanyargóson át egészen a csőcsúszdáig, amely meglévők közül bizonyosan az egyik kedvenc lesz.
Fotó: Csudai Sándor / We Love Budapest
Gellért-hegy
  • 1118 Budapest, Gellért-hegy
Amennyiben a gyerekek netán megunják a csúszdázást, további energialekötő játékokon fáraszthatják ki magukat az esti alváshoz. Ilyen a függőhidas mászóka, a mérleghinta, a mászóvár, a rugós házikó vagy az alagutas domb, ha pedig érthetően ennyi mozgás után megszomjaznak, az ivókútból kortyolgathatnak friss vizet.
A játékok szinte mindegyike a 3-12 éves korosztály számára épült a trambulin kivételével, melyen a nagykorúak is vidáman ugrálhatnak.