Sportolni szabad levegőn a legjobb! Legyen az labdajáték, futás, bicikli, az igazi életérzés a természetben kap el, mintsem egy zárt, levegőtlen térben. Persze ez nem a fitnesztermek ellen szól, de amíg az időjárás és a lakhelyünk megengedi, érdemes kihasználni az outdoor lehetőségeket. Egy jó kirándulást a budai hegyekben, futást a Margitszigeten, deszkázást a Nehru parton és a street workout-ot a város számos pontján. A saját súllyal történő szabadtéri ingyenes edzésmódra már a Belváros közepén is lehetőségünk nyílik.

Meglehetősen bizarr látvány a Szerb utca 9-es szám foghíjtelke. Az eddig farostlemezekkel takart vékonyka telek élettel telt meg a közelmúltban, nem is akármilyennel: street workout pályát létesítettek.

Ötféle masinával, valamint néhány pihenőpaddal. Az utcai testedzés lényege, hogy beépített súlyok helyett az ember saját tömegével mozgatja őket.

Haspad, ellipszis tréner és többfunkciós eszközök is helyet kaptak a telken, látványos és kényelmes burkolattal, ahová csak úgy hasazni vagy jógaászanákat csinálni, nyújtani is simán le lehet tenni egy törölközőt.

A "fitnesz- és pihenőpark"-nak aposztrofált Szerb utcai gyúróudvar már reggel 7:00-től várja a környék sportosabb felét, de akik az esti edzésre esküsznek, és inkább sötétedés után hoznának össze egy kis izomszagot, 21:00-ig látogathatják.