A Normafa és a János-hegyi libegő felső állomása között terül el az Anna-rét, amely a Budai-hegység egyik legkedveltebb kiránduló helye, nem véletlenül. A hatalmas tisztás nemcsak jól megközelíthető, de egy impozáns játszótere, valamint piknikezésre, kerti sütögetésre alkalmas részei is vannak, és nem mellékesen itt található az Anna kápolna, amely egy különleges vallási zarándokhely. Ha már az ember itt jár, akkor érdemes ellátogatni a közeli Tündér-sziklához is, amelynél jobb kikapcsolódást keresve sem találhatnánk.

Az Anna-rét a Széll Kálmán tértől mintegy 20-25 perc alatt megközelíthető a 21-es, valamit a 21A buszok segítségével, amelyekről a Normafa megállónál kell leszállni. Innen 2 perc gyaloglás után már meg is érkezünk a Normafától mintegy 500 méterre fekvő tisztásra, amely a budapesti családok, párok és nyugalomra vágyók egyik legkedveltebb helye.

Ez nem véletlen, hiszen amellett, hogy idefent nyoma sincs a városi nyüzsgésnek, még egy modern játszótér és néhány bográcsozásra-sütögetésre alkalmas hely is található. A rét János-hegy felőli oldalán található az Anna kápolna, amelyet Szent Anna asszony, Szűz Mária édesanyjának tiszteletére állítottak.

Ha itt kipihentük magunkat és ráhangolódtunk a természetre, akkor érdemes elindulni a János-hegy irányába, mert innen mintegy 20 percnyire található a Tündér-szikla, ami szerintünk az egyik legizgalmasabb hely a városban.

Eltévedni persze el lehet, de azért nem könnyű, a János-hegyi kilátót sarkcsillagként követve egy kisebb erdei séta után hamar kijutunk egy betonútra (Tündérhegyi út), amin balra fordulva, egy kis gyaloglás után eljutunk egy sorompóig, és itt néhány meredek lépcsőn lesétálva megpillanthatjuk a célt.

A Budai-hegység jellegzetes dolomitnyúlványaira egy kis ügyességgel fel is mászhatunk, ezt mi ezúttal tériszonyunk miatt nem tettük meg.

Ez a hely egyébként a Zugligeti út felől is megközelíthető, a zöld háromszöget követve egy közepesen nehéz hegyi túrával, de mi ezúttal fentről támadtunk, tekintettel arra, hogy lefelé menni kényelmesebb.

Visszautunk ugyanazon a betonúton haladt: az eredeti irányt követve a Jánoshegyi útra rátérve egy 25 perces, igen kellemes erdei sétával könnyedén kijutunk a Budakeszi útra, ahol a 22-es busz vissza is visz a Szél Kálmán térre. Ha kifejezetten a Tündér-sziklához jövünk, akkor azt erről a legegyszerűbb megközelíteni.

Mivel ez egy hatalmas terület, rengeteg látnivalóval, ezért ezt a túrát több irányból, más logika szerint is meg lehet csinálni – valószínűleg a miénk a legenergiatakarékosabb. Akik jobban el szeretnének fáradni, azoknak azt ajánljuk, hogy látogassanak el még a János-hegyre is, ami egy közepesen nehéz erdei séta. A libegő is nagy élmény, de mégsem akkora, mint a jó levegőn sétálni.