Folytatódik a Millenáris Park bővítése, nyilvánosságra hozták a látványterveket.

Elkészültek a közel 2,5 hektáros új pihenőpark látványtervei, és a héten megkezdődnek a mélygarázs építését előkészítő munkák is – tudta meg az MTI. Új szakaszába lépett ugyanis a Millenáris Park bővítése, a közösségi tér közel háromszáz fával, padokkal, játszótérrel és vízfelülettel várja majd a látogatóit. A valaha volt minisztériumi irodamonstrum helyét és az egykori Ganz-gyár területét újragondolva alakítanak ki egy parkot, ahol nyílik két kávézó is.

A park növényzetét a tervek szerint esővízzel öntözik majd, és e-töltőállomásokat is kialakítanak a mélygarázsban, ennek energiaszükségletét napelemek segítségével biztosítják, a hűtő-, fűtő- és szellőzőrendszert is minél nagyobb részben megújuló energiával táplálják majd.

A környezetbarát megoldások alkalmazásával azt szeretnék elérni, hogy a jövőben minél több olyan fejlesztés legyen, amely megújuló energiát használ. A beruházásnak része továbbá a mostanra már kissé elhasználódott, de olyan sok család és baráti társaság által használt Millenáris Park megújítása is.

Ahol szükséges, ott kicserélik a térburkolatokat is, és kertészetileg átalakítják kicsit a Fény utca és a Marczibányi tér közé eső területet is, így az egész terület átjárható lesz a már új parkrésszel egyetemben. A Fény utca érintett szakaszának autóforgalmát a föld alatt vezetik el a Kis Rókus utca felé. A Mammut Millenáris felőli oldalán pedig egy több emelet magas "zöldfal-installáció" épül majd.

Az 500 férőhelyes, kétszintes mélygarázs egyébként a tervek szerint elsősorban a Millenáris Park rendezvényein részt vevők parkolási igényeit szolgálná ki, de minden autós számára nyitva áll majd. Az egykori irodaépületek megmaradt részeit elbontják, majd jöhet a garázs munkagödrének kialakítása, aztán a mélyépítési munkák. A megújult Millenáris Parkot várhatóan 2017 második felében vehetik birtokba a fővárosiak.