Élmény

Ilyen lesz az új pihenőpark a Millenárison

Fotó : TSPC Mérnökiroda Kft. (NGM)
Ilyen lesz az új pihenőpark a Millenárison
Bréking

Folytatódik a Millenáris Park bővítése, nyilvánosságra hozták a látványterveket.

Millenáris Park
  • 1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.
  • A Millenáris épületeinek eltérő a nyitva tartása.
Elkészültek a közel 2,5 hektáros új pihenőpark látványtervei, és a héten megkezdődnek a mélygarázs építését előkészítő munkák is – tudta meg az MTI. Új szakaszába lépett ugyanis a Millenáris Park bővítése, a közösségi tér közel háromszáz fával, padokkal, játszótérrel és vízfelülettel várja majd a látogatóit. A valaha volt minisztériumi irodamonstrum helyét és az egykori Ganz-gyár területét újragondolva alakítanak ki egy parkot, ahol nyílik két kávézó is. A park növényzetét a tervek szerint esővízzel öntözik majd, és e-töltőállomásokat is kialakítanak a mélygarázsban, ennek energiaszükségletét napelemek segítségével biztosítják, a hűtő-, fűtő- és szellőzőrendszert is minél nagyobb részben megújuló energiával táplálják majd. 
Fotó: TSPC Mérnökiroda Kft. (NGM)
A környezetbarát megoldások alkalmazásával azt szeretnék elérni, hogy a jövőben minél több olyan fejlesztés legyen, amely megújuló energiát használ. A beruházásnak része továbbá a mostanra már kissé elhasználódott, de olyan sok család és baráti társaság által használt Millenáris Park megújítása is.
Fotó: TSPC Mérnökiroda Kft. (NGM)
Ahol szükséges, ott kicserélik a térburkolatokat is, és kertészetileg átalakítják kicsit a Fény utca és a Marczibányi tér közé eső területet is, így az egész terület átjárható lesz a már új parkrésszel egyetemben. A Fény utca érintett szakaszának autóforgalmát a föld alatt vezetik el a Kis Rókus utca felé. A Mammut Millenáris felőli oldalán pedig egy több emelet magas “zöldfal-installáció” épül majd.
Fotó: TSPC Mérnökiroda Kft. (NGM)
Az 500 férőhelyes, kétszintes mélygarázs egyébként a tervek szerint elsősorban a Millenáris Park rendezvényein részt vevők parkolási igényeit szolgálná ki, de minden autós számára nyitva áll majd. Az egykori irodaépületek megmaradt részeit elbontják, majd jöhet a garázs munkagödrének kialakítása, aztán a mélyépítési munkák. A megújult Millenáris Parkot várhatóan 2017 második felében vehetik birtokba a fővárosiak.
Fotó: TSPC Mérnökiroda Kft.