A tavalyi nyár egyik hiánypótló kezdeményezése volt a Hajógyári-sziget kertmozija, ahol egy Chevrolet kisbuszból vetítettek olyan klasszikusokat, amelyeket a földön ülve, sörrel és popcornnal igazán nagy émény volt újranézni. Az első tavaszi szellővel idén is elindult a projekt, ezúttal viszont megújult koncepcióval, felturbózva, és bérelhető formában is élvezhetjük a filmezést a szabad ég alatt.

A Hajógyári-sziget golfpályáján, a Golftanyán kezdődött tavaly a Kertmozi Truck története, amikor az Indul a bakterház című klasszikust vetítették le egy régi Chevroletkisbuszból. A piknikkosarak, a jegy árában benne lévő korlátlan popcorn egész nyáron rengeteg érdeklődőt vonzott, így nagy örömmel jelentjük, a szabadtéri filmnézésre idén is lesz lehetőség.

A koncepció persze változott. A legnagyobb újítás, hogy idén áprilistól már bérelhetővé is vált a szolgáltatás – céges rendezvényekre, nagyobb létszámú összejövetelekre 350 000 Ft-ért kaphatjuk meg a kisbuszt egy egész estére, természetesen komplett háttértechnikával, technikussal, vetítővászonnal és 600 adag pattogatottkukoricával.

A másik fontos változás az a Golftanyás vetítések menete: ide ebben az évben tematikus összejöveteleket terveznek, ami azt jelenti, hogy A Bud Spencer-filmekhez hagymás bab is jár majd, illetve az Olasz meló című film mellé olasz ételeket lehet majd kapni. Az első vetítés május 29-én lesz itt, egy jótékonysági akció keretein belül.

Ezenkívül a helyszínek palettája is bővülni fog, a tervek szerint Budapest leghangulatosabb pontjain is nézhetünk majd filmeket. Az egyik lehetséges helyszín a Budai Vár lesz. Az aktuális programokat megtaláljátok a Kertmozi Truck Facebook oldalán.