65 méter magas, 41 kabinnal, összesen 332 fő utazhat rajta, egy 50 és egy 160 tonnás daru segítségével 15 ember 8 nap alatt építette meg Európa legnagyobb utazó óriáskerekét, amely most már a Sziget ideje alatt is elérhető lesz az Erzsébet téren. Tavaly olyan népszerű volt a Sziget Eye, hogy idén nem a Carling brit márka által bemutatott kereket szállítják majd át a Fesztiválköztársaságra, hanem a nyitott kabinos, 2012-ben megismert “fesztivál kerék” szállítja majd a bulizókat. Így egész nyáron lehetőségünk nyílik Budapest tanulmányozására - 65 méter magasból.

Már a Sziget első hírei között is kiszúrtuk a bújtatott információt, miszerint a 2013-as idénnyel ellentétben, marad a gigászi kerék a Belvárosban és egy másik játékszert építenek az Óbudai-szigetre a legnagyobb budapesti fesztivál idejére. A hivatalos sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy az V. kerületi, 20 év alatti lakosok egy kísérővel egy alkalommal ingyenesen utazhatnak az Sziget Eye-on. (felnőtteknek 2400 forint a menetjegy, 140 cm-nél alacsonyabb gyerekeknek 1500 forint). Szerintünk igazán kaphatna saját nevet ideiglenes budapesti kerekünk, mivel csak a produkciós iroda miatt szólítják így a továbbiakban - hiszen tényleg marad a legszebb kilátást biztosító ponton, szeptember végéig.

Csak ajánlani tudjunk mindenkinek, hogy egy kör erejéig pattanjon fel a kerékre, lélegzetelállító a látvány. Nem csak a Deák teret, az Andrássy utat, az Anker-palotát, a Király utcát, a Budai-hegységet és a Dunát láthatjuk a kényelmes tempóban forgó kerékről, de a Bazilikát is új szögből fedezhetjük fel - eddig leginkább oda mentünk fel bámészkodni, ha budapesti körpanorámára vágytunk.

Mivel vasárnaptól csütörtökig 10:00-24:00-ig, illetve pénteken és szombaton 02:00 óráig keringhetünk, érdemes például napnyugtakor vagy éjszaka is felülni egyszer, hogy minden arcát megmutathassa a város.