A BKK képeket közölt a Facebookon az új, Budapestre szánt CAF villamosokról. A flotta első darabjainak fényezése a napokban kezdődött el a spanyolországi Zaragozában. A tervek szerint összesen 47 szerelvény kerül majd a megújuló 1-es és 3-as villamos vonalára, majd a 2015 végére kiépülő budai fonódó villamoshálózat projekt keretein belül a 19-es és 61-es vonalra.

Az 1-es és 3-as villamos vonalára, valamint a budai fonódó villamoshálózatra szánt szerelvények fotóit tette közzé a BKK a Facebookon, amelyek Vitézy Dávid vezérigazgató látogatása alatt készültek. A posztból kiderül, hogy az új villamosok alacsony padlósak, utasterük légkondicionált, fűtött, FUTÁRral felszerelt, kamerákkal biztosított, és a Combinók esetében mélyen megvetett „lábtartó dobogón” elhelyezett ülések sem lesznek rajtuk.

A rövid változat egyszerre 200 utast vihet 46 ülőhellyel, a hosszabbik típus pedig 345 utas szállítására lesz alkalmas, összesen 81 ülőhellyel. A járművek a tervek szerint az első CAF villamosok jövőre állnak majd forgalomba. Összesen 47 darabot rendelt belőlük a város.