A Budafoki úton, a BME kampuszának közvetlen közelében nyitott 2013 végén a WAXX fantázianévre keresztelt gasztrobár. Itt elfogyaszthatod a reggeli bundás kenyered, de az esti alapozásra is gondoltak, széles koktélválasztékkal és nagyon kedvező italárakkal várnak mindenkit: bohó egyetemistákat és megfáradt irodistákat egyaránt.

A hely mindenkihez szól, s ezért sem akartak konkrétan állást foglalni egy trend, vagy stílus mellett: Klinkáné Kalocsai Viktória üzletvezető és a WAXX tulajdonosa szerint fontos, hogy legyen egy olyan hely a városban, ami nem áll be a romkocsmák, street foodosok, vagy éppen a túlárazott és nagyon piperkőc bisztrók sorába. Így jött létre a WAXX, melynek névválasztása sem véletlen. Viktória megszállottan gyűjti és imádja a gyertyákat, ami visszaköszön az enteriőrből is: a falon airbrush technikával felfújt színes gyertyák tövében üldögélhetünk,

és a bárpulton is számtalan, különböző méretű viaszhenger pihen. A pult egyébként a WAXX szíve, a tulajdonos ragaszkodott hozzá, hogy üvegtéglából készüljön, ami este megvilágítva a gyertyafény melegségét idézi. Mindenben az otthonosságra törekedtek, színesek a belső virágosládák is és túlléptek az unalmas fehér tálaláson is: minden tányér vidám színű.

A gasztrobár alapvetően a három napszak különbözőségét használja ki: reggel finom olasz kávékülönlegességeket, omlettet, rántottát és klasszikus, házias bundás kenyeret kínálnak. Ebédidőben beindul a konyhai nyüzsgés, az este pedig a szórakozásé, a mini csocsó és mini pingpong is vonzza a fiatal vendégkört. Sőt, ha valakinek úgy szottyan kedve, a 23:00 órás zárás előtt fél órával még simán bekaphat egy szemtelenül alacsony árfekvésű,

100%-ban marhahúsból készültburgert. (480 forinttól már egy komplett, friss bucis hamburgert kapsz.) Mivel rengeteg hamburgerezőt végigkóstoltunk már, ezért inkább a WAXX további fogásaira voltunk kíváncsiak.

Tudni kell, hogy minden héten új menüvel készülnek, aminek - különösen budai viszonylatban - igen kedvező az ára, konkrétan 800 forint alatt lakhatunk jól a három fogásos ebéddel. Két leves és hat főtel közül lehet választani. Állandóan rendelhető a tapas, a Waxx csirkecsíkok salátaágyon és a friss panini. Desszertekből pedig mindig kérhetünk rétest, gofrit és somlói galuskát is. Viktória nem szerette volna túl szélsőséges ételekkel bombázni vendégeit, ezért a házias, laktató fogások a jellemzőek.

A WAXX másik erőssége a minőségi és szintén nagyon jó áron kínált italválaszték. Valószínűleg nincs még egy budai bisztró, ahol 275 forint a csapolt Ászok korsója. A koktélok 990 forintos áron futnak, és nemrég született meg a WAXX Randi névre keresztelt saját, pálinka alapú koktéljuk, melybe csaknem 1,5 deci prémium kategóriás röviditalt kevertek. Kipróbáltuk. Nos, 1290 forintért még egy tapasztalt, kollegistát is bebódít az egyedi mixtúra. Vizsga előtt, vagy vizsga után…ellazít, az biztos.

Miután teli hassal távoztunk, az ebéd és a WAXX Randi után, bizton állíthatjuk, hogy a Műegyetem környékén nincs még egy olyan hely, ami ilyen alacsony árfekvésen dolgozik, és ilyen kellmes környezetben fogadja a betérőket. Jó hír, hogy a langymeleg beköszöntével néhány kis asztalt is kitesznek majd.

WAXX Gasztrobár


Cím:

1111 Budapest, Budafoki út 16. - (A BME kampusza mellett)
Nyitva tartás: hétfőtől-vasárnapig 09:00 - 23:00

A cikket a
WAXX

támogatta.