Péntek este a világ legerősebb emberei a Hard Rock Caféban vacsoráztak, és ez most tényleg nem túlzás: a Giants Live erősember-verseny előtti hamburgereiket a Vörösmarty téren fogyasztották el az óriások, akiknek az étterem különleges méretű ételekkel készült. Nem ettek annyit, amennyit vártunk tőlük, de szkanderozni nem volt velük érdemes. Rock unokatestvére is velük volt.

A Foma-1 után az egyik legnézettebb verseny, a Giants Live idei világbajnoki kvalifikációsversenyének helyszíne az Aquaworld volt 2013. június 22-én, előtte pénteken pedig a tíz résztvevő a Hard Rock Caféban vacsorázott.
Persze nem a szokásos kimért, baráti összeülésre kell gondolni: volt hangoskodás, bicepszmutogatás, és nagy embernek nagy a gyomra alapon az étterem különleges kalóriatartalmú ételekkel is készült nekik. Ez egészen pontosan 750 grammos húsokkal megpakolt hamburgereket jelent, aminek már a felszeletelése is igazi megpróbáltatás.

Ez a méret egyébként nagyjából 2-3 szorosa az étteremben kapható normál burgereknek.A hamburger persze csupán a főétel volt, az azokat megelőző - mennyiségük tekintetében szintén megdöbbentő - húsok és tavaszi tekercsek szolgáltak előételként, illetve desszertként gigantikus muffin is szerepelt a különleges menün. A konyha teljes gőzzel működött.

Csalódniuk kellett azonban azoknak, akik azt várták, hogy majd kieszik a Hard Rock raktárát a nagyok. A vacsoraidő végénél is csak fejenként fél, illetve maximum egy hamburgernél jártak hőseink, a desszert előtti finálét képező, torta nagyságú burgerrel pedig már csak pózoltak, megkezdeni egyikük sem merte.De ez érthető, végülis ők is csak emberek, még akkor is, ha erősebbek, mint az átlag, bár azt sajnáltuk, hogy a desszertről egy egybehangzó "nem" szavazattal lemondtak.Finnország legerősebb embere, Tomi Lotta egyébként elmondta, hogy ő maga kevesebb, mint egy felet evett, de amúgy mellékesen naponta 8000 kalóriát szokott elfogyasztani: főleg húst és tésztaféléket. A 191 centis monstrum méreteit, illetve 150 kilós súlyát elnézve egy pillanatra sem mertük azt gondolni, hogy nem mond igazat, megbocsájtottunk hát neki, amiért nem evett most kicsit többet.

Egy dologban viszont beváltották a hozzájuk fűzött ígéreteket:
szkanderben nem igazán lehetett őket lenyomni. Erről bárki meggyőződhetett a vacsora után.

Az óriások között egyébként feltűnt egy ismerős arc is, Rock, vagyis Dwayne Johnson arca, de aztán kiderült, hogy akit látunk, az nem a Skorpiókirály, hanem hivatalos dublőre, és egyben szeretett unokatestvére Tanoai Reed, aki a Herkules forgatása miatt van Budapesten.A magyarokat Nagy Ákos, korábbi junior súlyemelő világbajnok, profi erőemelő magyar bajnok, a Gianst Live Budapest 2012 első helyezettje, illetve Hajnal Tamás, Magyarország második legerősebb embere képviselte.

A másnapi verseny az amerikai Michael Burke győzelmével zárult, őt követte a brit Ed Hall, majd a norvég Björn Solvang, Nagy Ákos pedig a negyedik lett, de még így is esélyes, hogy ott lesz a Kínában megrendezésre kerülő döntőben.
Hajnal Tamás az ötödik helyet tudhatja magáénak.

Nem gondoljuk, hogy az eredménynek bármi köze volna az előző esti étkezéshez.