Tegnap az El Rapidoban jártunk: Végre egy hangulatos mexikói büfé, mindenhez közel, olcsó árakkal és lelkiismeretes szakáccsal.

Bár az útépítések miatt kissé kalandos volt az út idáig, mégis sikerült eljutnunk a Kazinczy utca egyik legnépszerűbb büféjébe, az El Rapidoba. A fenti rész nagyon picike, két talponálló mini asztalka van betéve, így jóformán alig lehet elférni, de a barátságos hangulat feledteti ezt a problémát. A szakács végig viccelődött, de kicsit feledékeny, úgyhogy háromszor is el kellett ismételnünk, hogy mit kérünk. Amíg készült a quasedillánk illetve a fajitasunk, volt időnk körbenézni, ugyanis ez nem csak egy büfé, hanem egy komplett mexikóikisbolt is egyben.

Rengeteg import konzerv, eredeti alapanyagok állnak a polcokon meglepően olcsón, a hűtőkben pedig soha nem hallott, latin-amerikai sörök sorakoznak, én egy üveg Cubanerot próbáltam ki. Az evéshez lementünk a pincébe, ez már jóval tágasabb helyiség, mint a földszinti. A falakon, a plafonon, a sarokban pedig mindenhol limlomok, mintha csak az Ecserin járnánk. Csúf porcelán cica 400-ért, ijesztő régi babák hasonló árfekvésben, nagy ülő Buddha 2000-ért... bármit hazavihetünk, ami megtetszik. Hamisítatlan romkocsma hangulat, de mégis sokkal kuckósabb és eldugottabb, mint mondjuk a Szimpla kert egy kapuval arrébb.

A fajitast bőségesen megpakolták friss alapanyagokkal, nem sajnálták belőle a húst sem. Jól lehetett harapni, nem porladt, nem folyt szét, tipikusan menet közben is jól ehető kaja. A quasedilláról hasonló jókat mondhatunk, bár ott az alakjából adódóan a menet közben evés egy fokkal problémásabb. A kubai sör (ki tudja, vajon tényleg kubai?) nagyon jól csúszott mellé, de akár csak egy kis üveges Leffe, ahogy belekezdett az ember, már vége is volt.

Aki arra jár, mindenképp ugorjon be, mert kb annyiért, amennyiért az aluljáróban tekernek neked egy gyrost, itt tényleg finom és élvezhető ételt adnak, a szakáccsal elbeszélgetni pedig életre szóló élmény lehet. Másrészt ajánljuk azoknak is, akik ugyan már elindultak a buliba, de még nem választottak szülinapi ajándékot az ünnepeltnek. Egy jól eltalált kacat sok vidám percet szerezhet az ünnepléshez!