A gyümölcs királynője költözik a Budai Várba! Azaz baracktól lesz illatos a Hunyadi, az Oroszlános és a "Barack" udvar is, mivel idén a baracké a főszerep a VII. Budapesti Pálinkafesztiválon.

Tavaly a szilva, idén pedig a barack körül forog majd a Budapesti Pálinkafesztivál. A hetedik alkalommal megrendezett rendvezvény a Budai Várban várja a látogatókat május 10-13. között.

Pálinkakedvelők nagy előnyben, viszont a párlatért kevésbé rajongók is kulináris élményeket élhetnek át a Hunyadi és az Oroszlános Udvarban. A különféle pálinkákkal ízesített macaronok készülnek majd és az Év Barackpálinkája is palackba kerül. A prémium párlatok házasításával megszülető pálinka, limitált mennyiségben megvásárolható is lesz.

Ha már barack, azaz a gyümölcsök királynője, akkor az ételkülönlegességekben is köszönjön vissza az íze. Professzionális séfek sürgnek majd a "Barackos" Udvarban és készítik el többek között a következő finomságokat: kacsapástétomot barackpálinkás zselével, Rákóczi túróst barackpálinkás szorbéval, illetve helyszínen sült barackos rétest. Szintén ebben az udvarban ismerhetjük meg a Kézműves Magyar Ízeket, úgy mint a különböző házi baracklekvárokat, barack chatney-kat és házi barackszörpöket.A jó pálinka mellé, jó zene is dukál. Minden napra különleges akusztikus koncertekkel készülnek a fellépők. A nyitónap estéjén az Ocho Macho áll színpadra először, majd a Pál Utcai Fiúk adnak unplugged koncertet. A többi napon felép többek között a Balkán Fanatik, a Punnany Massif és a Kowalsky Meg a Vega, akik mind csendesülős szettel készülnek a VII. Budapesti Pálinkafesztiválra.Macaron pálinkával?!

Nem kérdés, hódít a macaron. Így a VII. Budapesti Pálinkafesztivál sem telhet el macaron nélkül. Már önmagában is egy különleges édességről van szó, de ha felmegyünk a Budai Várba, akkor olyanokat ízlelhetünk, amilyeneket eddig még soha.

A francia, kézzel készített kissütemény készítői gondoskodnak arról, hogy a desszert szekcióból se maradjon kis a fesztiválhoz illő ízvilág. Tehát, kóstolhatunk majd a Pálinkafesztivál "hivatalos" gyümölcséből, azaz a barackból készült pálinkával ízesített macaronokat, illetve lesznek szilva-, birs-, ágyas málna- és kökénypálinkával töltöttek is a standokon. A pálinkát inkább mellőzőknek pedig lime-os és kávés macaronokkal készülnek.