A nemrég elindult fényvillamosok után az adventi időszakban már a Mikulástrolira is felszállhatunk, sőt csomagokat is leadhatunk a rászoruló családok számára.

Idén is közlekedik az adventi időszakban a Mikulástroli, számos trolibusz kaptak belső terükbe egyedi dekorációt, kívülre pedig égősorokat helyeztek, a fényeket körülbelül 10000 db alacsony fogyasztású LED-izzóból összeállított fényfüzér biztosítja.

De a csillogó külső mellé nemes cél is járul: ajándékokat vihetünk ugyanis a rászoruló családok számára december 23-ig, a 70-es, a 72-es, a 75-ös, a 76-os, a 80A és a 83-as trolibusz vonalán közlekedő buszokra. A járművön utazók találkozhatnak a Mikulással és a krampuszával is, nekik oda is adhatjuk a csomagokat.

Az ajándékgyűjtési kampány idején a Mikulástrolin leadható ajándékokat, adományokat, játékokat a BKK a Mikulásgyár manóinak juttat majd el, akik házhoz viszik a hátrányos helyzetű családoknak a csomagokat.

A trolin normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről a BKK menetrendjéből a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni.