Árvai Péter, a Prezi.hu társalapítója a 11. helyen áll a világ legbefolyásosabb LGBT vezetői között, a Financial Times segítségével összeállított lista alapján. Ezzel az első a közép-kelet európai mezőnyben. A választás nem csak az üzleti életben megítélt sikerek, hanem a meleg közösségekért tett aktivitás szerint is alakult. A 100 vezetőt számláló OUTstanding listát idén negyedszer állítják össze, a cél pedig az, hogy minél több cég nyisson az LGBT közösségek felé. Árvai igazi inspiráció mind a magyar, mind a nemzetközi üzleti életben.

“Amikor gyerek voltam, én nem ismertem egyetlen nyíltan meleg üzletembert vagy sikeres cégvezetőt. Sokáig nem is voltam biztos abban, hogy a kettő lehetséges egyszerre. Abban reménykedem, hogy a mai fiataloknak ebben már nem kell kételkedniük, köszönhetően az OUTstandingnak.

“Néhány héttel ezelőtt levelet kaptam az egyik új prezis kollégától, aki elmesélte, hogy korábban sehol sem érezte magát elég nagy biztonságban ahhoz, hogy elmondja, hogy meleg. A Preziben azonban ez megváltozott és életében először odaállt mindenki elé és elmondta, hogy kivel él és mennyire hálás, hogy ezt elmondhatja és nem kell tovább titkolóznia. Az ilyen történetek miatt éri meg igazán nyitott céget építeni“ –
Mondta Árvai Péter.

Ezen a listán ő az első magyar, sőt, az első közép-kelet európai is. A Prezi.hu társalapítója a Pride felvonuláson céges szinten, logózott pólóval jelent meg, valamint a Google-el és az espelle-el karöltve megalapították a Nyitottak vagyunk kezdeményezést, a sokszínű munkahelyekért, melyhez már több, mint 900 cég csatlakozott.