December 18-án összegyűlnek a rezidens DJ-k a Kazinczy utca 21-ben, hogy egy vérbeli Teslás bulival ünnepeljék a klub első születésnapját. A hely sok változáson ment át az elmúlt időszakban, amiről a klub vezetője mellett Nigel Stately és Antal Tamás rezidens DJ-k meséltek nekünk. Megtudtuk például, hogy még mindig zajlanak a finomhangolások, de péntek este a klub zenei életének legjavára számíthatunk.

Nyár óta új menedzsment gondozásában üzemel a Tesla, aminek köszönhetően sok változás történt az elmúlt hónapokban, ráadásul készülnek az újabb tervek is. Ennek kapcsán beszélgettünk Brunda Mátyás klubvezetővel, valamint Nigel Stately és Antal Tamás rezidens DJ-vel. Mátyás – aki korábban az Akvárium Klub cégvezetője és az A38 Hajó üzletvezetője volt, és egyéb budapesti e-zenei rendezvény szervezésében is részt vett – a Teslához kerülve egy arculatváltással indított. Megújult a logó, változott a programszerkezet.

Sokat dolgoztak és dolgoznak a programsorozatok fejlesztésén: a korábbiakkal ellentétben nem szálltak be a külföldi nagy fellépők megszerzéséért folytatott booking-háborúba, helyette a hazai diszkósokra koncentrálnak. Így épült ki a saját rezidensekből álló csapat, amely hétről hétre ugyanolyan magas minőségű zenével várja a bulizni vágyókat. A Tesla szeptembertől heti rendszerességgel ad otthon klubesteknek. Ilyen a Tomi rezidenskedésével megvalósuló Friday Lust, amikor a vocal house és nu disco ütemeké a főszerep, és a szombati MELT, ahol Nigel, Meszi és Moon áll a pult mögé.

Januártól két új projekt is indul majd: az egyik feltörekvő külföldi DJ-ket hoz a házba, természetesen magyar részvétellel megtámogatva, a másik pedig Moon saját, havi rendszerességű estje lesz. A Tesla csapata azért is tartja fontosnak ezeket a programokat, mert így hozzásegíthetik közönségüket a kiszámíthatóan jó bulikhoz. Ehhez persze több összetevő is szükséges, Nigel például kiemelte a hangtechnikát, a DJ-pult kialakítását és a megújult menedzsment hozzáértését is.

Van tehát mit ünnepelni a szülinapi bulin, aminek a zenei aláfestéséért DJ-párosok lesznek felelősök. Érkezik Nigel Stately & Goyah, Basics & IMMI V, Moon & Meszi és a Used Disco duó, mellettük pedig Ibizát idéző show-táncosok és tűzzsonglőrök borzolják majd a kedélyeket. Az elektromos ütemekre egyébként karácsonykor (25–26.) is lehet számítani, szilveszter alkalmából pedig komplett bulisorozattal jelentkezik majd a csapat: 2016 beköszöntét még 1-jén és 2-án is ünnepelni fogják. Addig is a klub hivatalos SoundCloud-felületén lehet hangolódni a sok jót ígérő estékre.