Ron Howardot az Andy Griffith Showban, a tévében és a moziban lehetett látni mielőtt úgy döntött, hogy a kamerák mögé vonul és Oscar- díjas rendező lesz belőle. A rivaldafényen kívül azonban Budapesten is fel-fel bukkan mostanában, és ami még jobb, hogy nagyon elismerően szól a városunkról a több mint egymillió Twitter-követőjéhez.

Az elmúlt időszakban sok helyen láthattunk elkerített területeket, és útszélén várakozó filmes buszokat. Ennek oka, hogy itt forgatják épp a Da Vinci-kód második részét, az ismét Tom Hanks nevével felütött Inferno-t. Úgy tűnik, hogy a forgatáson nem csak Tom Hanks érzi magát nagyon jól, hanem Ron Howard rendező is, ahogyan az a legfrissebb posztjaiból jól látszik.

És nem csak felületes posztokról van szó: a rendező nagyon alaposan közvetíti itteni kalandjainak minden mozzanatát, sőt az egymillió követőt is a magyarfővárosban érte el, amiről szintén beszámolt.

Persze nem azt mondjuk, hogy Howard csak a budapesti tartózkodása miatt szerzett ennyi követőt, valószínűleg a filmes munkássága is közrejátszott valamilyen szinten. Az viszont biztos, hogy a rajongói nagyon élvezik a magyar fővárosból közölt posztjait, különösen azokat, amelyeken Tom Hanksszel közösen szerepel. Erre jó példa a következő június 8-i üzenet.

A június 4-i, Gutenberg téri poszt körül is elég nagy volt a felhajtás.

Amikor éppen nem dolgozik, Ron nagyon szívesen tölti idejét a városban a családjával. Az egyik fotón például fiával, Reeddel pózol a Lánchíd lábánál található raqparton.

Az is kiderült, hogy a 40. házassági évfordulójuk alkalmából balatoni kiruccanáson voltak a feleségével június 7-én.

A rendező egyébként a budapesti élet kevésbe napos oldaláról is beszámol, ilyen például a június 9-i vihar.

De természetesen semmi nem gátolhatja meg abban, hogy felfedezze Budapest építészeti szépségeit, többek között a Magyar Szecesszió Házát, ahol május 24-én járt.

Ugyanezen a napon egy más jellegű képet is közzétett, amelyen a magyar metropolis részleteire fókuszál.

Ha eddig még nem tette volna meg valaki, akkor érdemes csatlakozni Ron Howard követői táborához, hogy első kézből értesülhessen arról, hogy éppen mi ragadja meg a rendező figyelmét.