Miután már számtalan alkalommal rácsodálkoztak mennyire menő várossá nőtt ki Budapest az elmúlt néhány év alatt, azt gondolnánk, hogy a folyamatosan új és annál is újabb célpontokat kereső nyugati turisztikai weboldalak egyszer csak megunják a saját dicshimnuszaikat Budapestről. De nem. Most épp a Condé Nast Traveler foglalta össze három előnyét a magyar főváros téli életének, és adott néhány tippet, hogy mit kell csomagolni az ide látogató turistáknak. Miközben egy kicsit reklámozzák magukat, nem mondjuk azt, hogy teljesen forradalmian új dolgokat árulnak el rólunk, de Federer wimbledoni szerváinak hatékonyságával vetekszik az, ahogy megtalálják Budapest pozitív oldalát.

Elámulnak például az 1600-as években a török uralom alatt elindult, majd a Habsburg-idők alatt virágzó kávéházi kultúrán, amelynek még ma is találtak őrbástyáit Budapesten. Imádták például a Gerbeaud-t a és a Boscolo által dajkált , de ha egy kicsivel jobban ismernék a várost, biztosan a Hadik Kávézót sem hagyták volna ki a felsorolásból. Arról már mi is megemlékeztünk, hogy a leginkább a 20. század fordulóján virágzott, és az ilyenkor készült épületek a mai napig a városnak.

Persze azt is tudják, hogy nem kizárólag a kávéházakba lehet menekülni a hideg elől, a múzeumok frontján sem áll rosszul a város. Főleg ha egyszer majd a múzeumi negyed ideájából a gyakorlatban is látunk valamit. A cikkben most az egymással farkasszemet néző kétpetéjű ikerpár, a és a kerül említésre. Igazából itt derül ki, hogy miért került ki a cikk: három olyan linkkel pakolták tele, amik mind a Condé Nast saját sétálós túráira hivatkoznak. Persze hibáztatni nem tudjuk őket, mert a tény, hogy megéri indítani ilyen túrákat csak a Budapest, mint csalogató célpont-sztereotípiát erősíti.Fázás ellen a is kiváló alternatívát jelentenek: első a sorban a világ egyik legnagyobbjaként ismert , amit nem csak az aktuális Nedves Estet szervező egyetemisták, hanem a külföldiek is bőszen látogatnak évszakra való tekintet nélkül. A felsorolásból a a és a 16. századi, török építésű Király Fürdő sem maradhatott ki.

A pakolásról csak nagyon alap dolgokat tanácsolnak: réteges öltözködés, vastag kabát, kesztyű, sapka, sál. Közben pedig, rendes nyugati turista módjára, nem árt némi helyet hagyniuk a bőröndben a és a becézgetett Deák Ferenc utcán újonnan vásárolt cuccoknak.