Azt már megszoktuk, hogy ha ránk jön a romkocsmázhatnék Budapesten - történjen az egy unalmas keddi, vagy egy izgalmas pénteki napon -, akkor bármelyik belvárosi, ilyen jellegű helyet választjuk ki hozzá,az tobzódik a külföldiekben. Nekik újdonságot jelentenek a lepattant bútorok, a kopár falak, úgyhogy kattognak rendesen a fényképezőgépek. Az angliai Birminghamben mostantól hasonló feelinget élhetnek át az arrafelé járók, ugyanis a városban budapesti stílusú romkocsma nyílik - írja a Birmingham Mail.

15 millió fontos beruházás eredményeként valósul meg a projekt, de nem csak iszogatni lehet majd ott, hanem diákszállót és irodákat is kialakítanak az épületben. A város egyik legrégebbi, eléggé lepattant és elhagyatott házának alagsorában rendezik be a helyet, tehát az alapok ideálisnak tűnnek a romkocsmáshangulathoz.

Mindössze minimális átalakítást terveznek odalent és telepakolják különféle tárgyakkal, melyek az épületben korábban működő, világítással foglalkozó patinás cégnek állítanak emléket.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.