Valami változni készül a Corvintető falain belül, ugyanis január 20-án munkások lepték el a helyet és magukra zárták az ajtókat. Nyilvánvaló, hogy Budapest legnagyobb underground klubja megújulni készül. Utánajártunk, hogy mi történik a CT-n.

Underground a város felettA Blaha Lujza téri Corvin Áruház negyedik emeletén található Corvintető 2008-as indulása óta emblematikus hely mindazok számára, akik a magyar és a nemzetközi elektronikus tánczene legfrissebb-legkúlabb zenéivel és arcaival kívánnak találkozni, nem utolsósorban pedig bulizni.

Számtalan név, számtalan zenei stílus, emlék egy meglepő, vörös fényben úszó környezetben, mely a tavasztól őszig nyitott 600 nm-es tetőteraszával válik teljessé, ahol akár az alattunk elterülő várost, a nagy-budapesti naplementét, majd a napfelkeltét is meg lehet tekinteni.

2013. január 20-án azonban munkások hada szállta meg a negyediket, hogy Budapest legnagyobb underground klubja tíz megfeszített nap után vadonatúj arculattal, új külsővel és erősebb fénytechnikával, a Corvintető e-zenei hagyományait továbbgondolva január 30-án ismét ország-világ elé álljon.

Bemutatják az új Corvintetőt!Majdnem egy éves előkészítés és tervezés előzte meg az átépítést, amiben egy 30 fős kreatív csapat segít a Corvintetőnek. Ők voltak azok, akik létrehozták a részletes terveket, amelyek a belsőépítészetifeladatokon túl leginkább az akusztikai fejlesztésekre koncentrálnak. A hangrendszer hamarosan minőségi kiegészítőkkel bővül, valamint fontos lesz ezentúl az is, hogy a pontos elrendezést követően mindenhol ugyanolyan jó legyen a hangzás.

Emellett lényeges technikai újítás lesz a plafonra felszerelt mintegy 3000 LED pontból álló fénytechnika, amelyből 1500 a nagyteremben kap helyet. Ennek eredményeként bármilyen szín- és hangulatvilág kikeverhető lesz ezentúl, az igényeknek megfelelően.

A felújítás egyben hiánypótlás is lesz: végre valódi backstage áll majd a fellépő zenekarok rendelkezésére, illetve a régi ruhatár helyén külön kisterem azoknak, akik más zenére is fogékonyak. Természetesen itt is lesz bárpult és tánctér. Változatlan marad viszont a 18 éves korhatár; aki ennél fiatalabb, az nem látogathatja a klubot. Az újranyitó hét január 30-án indul egy jól megszokott szerdai Rewind bulival. Kíváncsian várjuk a végeredményt!