A belváros már-már elmaradhatatlan kiegésztőivé váltak azok a mini, retró BKV-járművek, melyek mindenféle jóval töltött ringekkel vannak megpakolva. Az egy éve forgalomba állt járgányok életében két nagy változás történt az elmúlt hónapban: kezdve azzal, hogy a villamos-busz-troli trió kiegészült egy metrókocsival és beépített hűtőkkel. Innentől lesz érdekes a második pont: a hűtőkben Actimelek lapulnak, amit a "Bírni fogod!" nevű kampány ideje alatt ajándékba kapunk a finom karikák mellé. Az alapítót, Lendvai Ádámot kérdeztük a projektről.

We Love Budapest: Mit kell tudni a Budapest Bakeringről?

Lendvai Ádám: Egy éve három kocsival indultunk, egy városimidzset erősítő projektként. Én amúgy képzőművész vagyok, és maga a Budapest Bakering is inkább ezt az irányt képviseli, mintsem a profitorientált vendéglátást. Tulajdonképpen csak akkora árréssel dolgozunk, ami a fennmaradáshoz szükséges, de nem ez a lényeg. Hanem az, hogy megmutassuk, Budapest egy nagyon cool hely, aminek az arculatát nagyban meghatározzák a tömegközlekedési eszközök. Színes foltjai ezek a városnak, bár talán ez fel sem tűnik a mindennapjaink során. Na, hát mi rájuk alapoztuk a Budapest Bakeringet, és járdára hoztuk a "kölyköket".

WLB:
Közös kampányba fogtatok a Danone-nal. Mit jelent az ő támogatásuk számotokra?

Ádám: Mivel startupként indultunk, óriási kihívást jelentett a fennmaradás. Az, hogy egy nagy, tapasztalt cég a kicsi, lokális mellé állt, lehetővé tette például, hogy egy új kocsival (metró) bővüljünk, vagyis már eggyel több helyen találkozhatnak velünk az emberek. Ez pedig hatalmas lépés számunkra, van akkora, mint a legelső, amikor megvetettük a lábunkat. Mindebből pedig az is érezhető, hogy nem állunk meg a fejlődésben, "bírjuk", sőt, egy újabb bizonyosságot kaptunk, hogy ez a sztori működik.

WLB: A kampány neve "Bírni fogod!". Hogyan segít bírni a hétköznapokat a ring-Actimel páros?

Ádám: Maga a ring úgy lett kitalálva, hogy egy praktikus opciót adjon annak, aki rohanás közben jó minőségű pékárut akar enni. Igazi street food, bőségesen meg van töltve, de a belevaló nem potyog ki. Tulajdonképpen egy befele csomagolt szendvicsről beszélünk, amit akár a táskába is be lehet dobni, illeszkedik a városi helyzetekhez. Mobil tehát a termék és mobil a kocsi. A városlakóknak ezzel igyekszünk lendületet adni ahhoz, hogy bírják a mindennapi kihívásokat. Az Actimel pedig nagyon jól illeszkedik a képbe, hiszen a ringgel összerakva egy olyan étel-italt tartalmazó csomagról van itt szó, amit felkapsz, viszel, és menet közben fogyasztasz.

WLB: Ti milyen kihívásokkal küzdötök meg nap mint nap?

Ádám: Főként azzal, hogy mindenhol ott legyünk. Nyilván ez lenne a cél, de akármennyire is szeretnénk, nehéz megszervezni. Gyakran hívnak minket rendezvényekre is, amiket mindig nagy örömmel vállalunk, de egy-egy ilyen kitelepülés azzal jár, hogy közben az utcáról eltűnik néhány kocsink. Na és folyamatosan szükség van munkaerőre is, ami egyébként nagy buli, a kocsitolók az utca sztárjainak számítanak. Bárkit szívesen látunk egyébként a csapatba.

WLB: Neked melyik a kedvenc ringed?
Ádám: Mindig van egy aktuális kedvenc, most épp a májas-lila hagymás. Az szuperjó.


Az alábbi videóban megnézhetjük, hogyan készült el Budapest Bakering legújabb kocsija.