Angolnából készített cipő, kézbábok és rozspelyhet tartalmazó sör – fővárosunk kézműves csodáira hívja fel a figyelmet a The Telegraph.

Adrian Phillips igen terjedelmes cikkéből kiderül, hogy talált egy kis budapesti cipőboltot, ahol angolnából, rájából, cápából és krokodilból készült, kézzel varrott lábbeliket árulnak. Az Attilacipő nevű üzletben a megrendelő saját maga választhatja ki az anyagot és a színt, a cipész pedig mintegy 60 munkaórányi meló árán készíti el a kívánt terméket. Pozitívumként említi, hogy amíg egy nyugat-európai országban 1200 fontot kérnek el egy ilyen cipőért, addig Magyarországon alig 400 fontért már beszerezhetők.

A cikk második felében a szerző ÖtvösEni bábkészítőnél tett látogatásáról mesél. Meghitt műhelyében a mester évente 4000 marionettbábut fabrikál, amelyeket színházaknak, gyűjtőknek és egy bizonyos svájci pszichológusnak ad el általában (utóbbi szerepjátékokhoz használja a pácienseivel).

Végezetül arról ír, milyen volt megkóstolni a CsuporSört.
Ez egy stout típusú sör, egy csipetnyi rozspehellyel, ami fűszeres, de krémes ízvilágot kölcsönöz. A honlapon olvasható, hogy Magyarországon elsőként nitrogénes csappal csapolják, az íze karamellásan kávés, keveredve földes, fűszeres jegyekkel.