A Petőfi Irodalmi Múzeum számos izgalmas programja mellett a 2016-os Múzeumok Éjszakájára a Mistory mobilos applikációval hív interaktív budapesti kincskereső sétára.

Az 1800-as évek egyik legromantikusabb szerelmi történetének titkos részleteit fedezhetjük fel a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Mistory közös, a Múzeumok Éjszakájára kifejlesztett játékával. A PIM-nek mindig is fontos célkitűzése, hogy 21. századi eszközökkel és ötletekkel próbálják a ma emberéhez közelebb hozni a kultúrát, azon belül is legfőképpen magyar irodalomtörténetet. A legkézenfekvőbb eszköz erre természetesen az okostelefon.

A Mistory 2015 óta foglalkozik GPS-alapú, internet nélkül is működő városi kincskereső/kódfejtő játékokkal, és most külön a Múzeumok Éjszakáján debütál a reformkori belvárosra hangolt interaktív séta, amely lépésről lépésre haladva göngyölíti fel Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelmének lehetséges sztoriját. A séta körülbelül 45 perces, a múzeumból Júlia indítja útjára a felfedezőket, akik nemcsak a pár mindennapjaiba "látnak majd bele", hanem számos olyan feltételezett titokba is belefuthatnak, melyekről eddig lehet nem is hallottak.

Az applikációt kizárólag ezen a napon lehet ingyenesen letölteni (a Google Play áruházból) , akik pedig sikeresen végigcsinálják a Szendrey Júlia és Petőfi Sándor szerelmét bemutató sétát, 2x2 belépőt is nyerhetnek a PIM Nyári Fesztivál 2016-ra.