Szórakoztató, a magyar történelem és irodalom ihlette képzeletbeli tárgyakat alkottak meg és mutatnak be a Hungarophilia oldal létrehozói.

Búvár Kund merülőforraló, Parlament alakú narancsfacsaró – és ez csak két példa a Hungarophilia oldaláról. Az egykori magyar történelmet vetítette le képzeletbeli, de akár meg is valósítható tárgyakra a Hungarophilia nevű magyar oldal. A szellemes és ötletes megoldások és projektek a hazai történelemhez és irodalomhoz kapcsolódóan lettek elnevezve, olykor egy-egy találó idézettel megtámogatva, a tárgyak funkciója és kinézete pedig egyaránt összefügg a legemlékezetesebb történelmi pillanatokkal. Az oldal böngészése mindenkiben nosztalgikus és egykori iskoláját felidéző emlékeket ébreszthet.

A gyerekkorunkból felderengő lépcsőspirált például Dugovics Titusznak nevezték el, a Toldi-GPS pedig arra hajaz, mikor Toldi Miklós egy szekérrúddal mutatott utat, de az alkotók a Füvészkert tavában többször kényszerűen megfürdő Nemecsekről is elneveztek egy teatojást, természetesen kisbetűvel. De az oldalon rábukkanhatunk egy sakk-készletre is a Dózsa-féle parasztháború részvevőivel, a hordóba zárt Gellért püspökről pedig egy hasonló alakú shaker kapta a nevét. Az Országház alakú narancsprést bizonyára sokan szívesen hazavinnék, ha testet öltene, és egy utazás a metrón is színesebb lehetne egy Szent Jobb metrókapaszkodót használva. (Az oldal alján található, minden eszközt felsorakoztató képen pedig kezdjünk el kattintgatni külön-külön a tárgyakra, és figyeljük, mi történik!)