Tavaly nyáron kávéspecialitások boltjaként nyitott meg a Kávétársaság az újbudai Sopron úton, és habár a mai napig elsősorban szaküzletként működik, bármikor betérhetünk egy csésze gőzölgő feketére, sőt zárás után időről időre be lehet állni a pult mögé is egy kávés vagy teás képzés erejéig. Mi hobbibarista-kurzusra érkeztünk, ahol többek között a világ legdrágább, macskagyomrot látott kávéját is szemügyre vehettük. Sok különlegességet kóstoltunk, és kiszemeltünk minimum 5 csomagnyi okot, amiért vissza kell térnünk.

Újbuda egy irodák tarkította utcájában találjuk a Kávétársaság üzletét. Szemes, őrölt és kapszulás kávék sorakoznak a tömött polcokon, melyek között a világ harmadik legdrágább kávéját, a Jamaica Blue Mountaint, de még Bob Marley fiának márkáját is felfedezhetjük.

Ezenkívül van biokávé és klasszikus – 1948 óta forgalomban lévő – olasz. A mi kedvenceink egy svéd márka, a Johan & Nyström csomagjai voltak, amelyek különleges termőtájak kávébabjait tartalmazzák a világ különböző országaiból, mint Brazília, Kolumbia, Etiópia vagy Szumátra. Ráadásként kreatív képek díszítik a zacskókat, és egy kis szelep segítségével meg is lehet illatolni a bent lapuló szemeket.Kávékon kívül teákat is vásárolhatunk az üzletben: 38-féle ízű prémium változat közül lehet szemezgetni. Ezek között a már említett svéd pörkölő mester választéka is megtalálható, de folyamatosan bővül a kínálat. Érdekesség még a Chai Latte, vagyis egy indiai fűszeres, tejes tea, amelyet porból, forró tejjel felöntve kell elkészíteni, és érdemes hűvös, főként karácsony környéki napokon közel tartani magunkhoz. A kávék, teák teljes palettáját ITT lehet megtekinteni, és jó hír, hogy online is lehet rendelni a gondosan összeállított választékból.

Az üzletben kávékészítéshez szükséges eszközöket: kimondottan otthoni használatra készült profi kávégépeket is lehet kapni.

Mint már említettük, az üzletben kávézni is lehet, sőt ha reggeli menüt (599 Ft – 799 Ft) kérünk, frissen sült croissant és narancslé is kerül a kapucsínónk mellé. Az állandó kínálat mellett minden héten – sőt van, hogy pár naponta – felkerül valamilyen különleges ajánlat is az itallapra, és szezonális kávékat is lehet választani. Utóbbiak közül most éppen a Latte Piccolo az aktuális, amelyet gesztenyés, csokis, pörkölt mogyorós vagy mandulás változatban kérhetünk. A Kávétársaság azt vallja, a kávézás nagyon jó élmény, ha finom kávét iszunk, ezért az üzletben készséggel segítenek megtalálni az igazit az ínyenceknek és a hétköznapi fogyasztóknak egyaránt.

A Kávétársaság üzletében zajló képzések főszervezője Tóth Zoltán, az üzlet szakmai vezetője, aki már 8 éve foglalkozik tanfolyamok összeállításával és lebonyolításával. A Sopron úton a kávéfajtákról és -díszítésről a Hobby Barista (9900 Ft), a tea stressz elleni hatásáról a Tea & Harmónia (8990 Ft) elnevezésű képzésen tanulhatunk, ha pedig tesztelnénk magunkat, felismerjük-e a különböző kávékészítési módokat, a Cupping & Tasting (9990 Ft) kurzusra jelentkezzünk.