Már szinte hagyomány, hogy néhány havonta felbukkan a városban a Projekt Showroom, a város állandó pop up üzlete, a patinás bútordarabok rajongói pedig rohannak vásárolni, nehogy a néhány napos nyitva tartás alatt valaki elvigye az orruk elől azt a dohányvágó asztalkát vagy azt a hétfejű hintalovat, amelyre már évek óta eredménytelenül vadásznak. Március 12-én, éppen 12. alkalommal nyitott meg az alkalmi dizájnvásár, a nagy sikerre való tekintettel pedig a téma ismét az antik bútor. Az üzletben 11 napig vásárolhatunk.

Visszanyúlva a kedvenc és egyben az egyik legnépszerűbb antikbútoros témához, március 12-én 12. alkalommal nyílt meg a város rendszeresen felbukkanó pop up üzlete, a Projekt Showroom. Ami viszont újdonság, hogy ezentúl ez lesz a bolt állandó otthona, ezért tervezik vendég üzletek befogadását is.

Valószínűleg a jó hírek okozta lelkesedés miatt a mostani akció sikerült talán az eddigi leggrandiózusabbnak: most láthatjuk a projekt legnagyobb és leghelyigényesebb árukészletét. Ez pedig azt jelenti, hogy többen több dolgot vásárolhatnak.

Ahogy az lenni szokott, ismét vannak szép, felújított dolgok, de további szakszerű szeretgetésre váró darabok is. Természetesen a felújításban vagy festésben tudnak segíteni, ha esetleg valaki nem akarna otthon, egyedül barkácsolni.

Ami szembeötlő, hogy az eddigi alkalmakhoz képest most jóval több a nagy bútor (ruhásszekrények, óriásládák, könyvszekrények stb.), de halmokban állnak a szebbnél szebb székek is. Ezeken kívül vannak egészen különleges darabok is, például dohányvágó deszka, zsákanyagok, postakocsira való láda, simléderes kalapforma. Nem tudjuk, ezek kinek mire kellenek majd, viszont olyan alternatív funkciókat tudunk javasolni, mint mondjuk a „dísztárgy”, de a ládában például remekül tudnak zseblámpával bujkálni a gyerekek.

A Projekt Showroom bútoraival természetesen nem feltétlenül akarna senki berendezni egy egész lakást, de mindenképpen jól mutatnak akár az IKEA-s berendezési tárgyak között is. Az üzlet március 22-ig várja a látogatókat, a szerencsés lokáció (Dessewffy utca 18-20.) miatt a vasárnapi kötelező zárva tartás itt nem érvényesül majd.