“Think outside the box!” – mondják a kreatívok, ami annyit tesz, hogy a megszokott gondolatok helyett válaszd a még szárnyalóbb fantáziát. A Kitchenbox éppen a dobozolást támogatja: az egészen új vállalkozás lényege, hogy adagra kiszámítva megkapjuk a választott fogás hozzávalóit, és a pontos instrukciókat követve készül el a vacsora, mely éppen annyi, amennyire szükségünk van: nincs pazarlás, csak a főzés és az evés öröme.

Fiatalos vállalkozás, mely pár hónapja indult el azon az elven, hogy sokan vannak, akik a kényelmes házhoz szállítás helyett inkább főznének, ám annyi idejük és energiájuk már nincsen, hogy az előkészületeket, a bevásárlást is lebonyolítsák. Továbbá fontosak nekik a minőségi alapanyagok, hogy látják, miből készül az étel és a megfelelő porció is – bele sem gondolunk, hogy néha mennyi elkészített ételt pocsékolunk el amiatt, hogy néha nehéz a főzés 1-2 személyre például.

A szolgáltatás webes alapokon nyugszik, honlapjukon tudjuk már szerdától megtekinteni, hogy mi lesz a menü a következő héten – 3 húsos, 3 vegetáriánus és 3 diétás fogással készülnek. Felmerülhet a kérdés, hogy miért csak főételeket rendelhetünk. A Kitchenbox lényege az egészséges vacsora, tehát három fogásos lakomákat ne várjunk. Teli hassal, elnehezedve nem jó lefeküdni, mondják – de egy ízletes, könnyed étel még beleférhet. Pláne úgy, hogy egységáron mozognak, kiszállítással együtt: 1500 forint az összes étel, elkészítési nehézségtől és hozzávalóktól függetlenül.

A Kitchenbox telephelye Gyömrőn található: egy üzemben állítják össze a dobozokat, melyekbe a hozzávalókon kívül receptkártyát is tesznek: ezeken a receptkártyákon pedig igazán részletesen írják le a fogások elkészítésének metódusát. A csomagolások praktikusak, a folyékony hozzávalók kis műanyag flakonban érkeznek például. Mi a heti három ételtípus közül mindhármat elkészítettük és élveztük is a közös főzést, ami a beszélgetés és saját főzős tapasztalatok cserélgetése miatt kicsit hosszabbra sikerült, de egyedül egy ételt gyorsabban is el lehet készíteni.

Sült édesburgonyát tofu salátával, zöld teával füstölt csirkemellet korianderes répapürével és kukoricapehelyben sült csirkemell filét édes chili mártogatóssal és burgonyapürével készítettünk a dobozba előre összeállított hozzávalóinkból. Két olyan hozzávalónk volt, aminek igazán megörültünk: a répák szinte olyanok voltak, mintha egy mesekönyvből érkeztek volna, illetve a rántani való csirkemellek fel voltak szeletelve a helyes vastagságra. Ez például nagy segítség lehet.

Mindent az előírások szerint csináltuk, saját főzős skilljeinket nem vetettük be, hogy valós képet kapjunk a receptek milyenségéről. A vegetáriánus fogásunk elkészítésében nem volt nehézség, ám a zöld teával való füstölésnél kicsit elbizonytalanodtunk, mert egy tányérra kellett tennünk a húst, ami alá rizst és zöld teát szórtunk, majd ezt alufóliával leborítva, fedővel lefedve kellett a forró főzőlapra tennünk. Szemöldök felvonván csináltuk végig a műveletet, attól félve, hogy a tányér felmondja a szolgálatot, de bizony minden rendben zajlott, nem kellett tűzoltót sem hívnunk. Kicsit kormos lett a tányér alja, de ez minden. A hús pedig ízletesen füstös aromát kapott.A rántott csirkés fogás ropogósra sikerült, a készen kapott édes chili szószt nagyon kedveljük, s nekiláttunk a krumplipürének, melyet rendhagyó módon tejjel és tejföllel készítettünk, a recept alapján. Sajnos a püré állaga így nagyon folyós lett, szóval a saját receptünket követvén készítettünk egy erősen vajas köretet a helyére. Egyéni ízlés persze, hogy ki milyen állaggal szereti – ellenben tapasztalatunkat elmondtuk a csapatnak, akik már közvetítették is a séfek felé, akik változtattak a recepten. Szuper, hogy jól működik a kommunikáció az ügyfelek és a szolgáltató között.

Összességében tetszett a közös főzés és a kezdeményezés, de a jövőben, úgy véljük, még több olyan fogást dobozolhatnának, melyhez sok különböző helyről beszerzendő hozzávaló kell, hiszen boltról boltra mászkálni elég időigényes. Ajánljuk azoknak, akik szeretnek főzni, akik még bizonytalanok a konyhában, de javítanának ezen, illetve azoknak akik kevés idejük ellenére mindenképp kreatívkodnának egy kicsit.

Kitchenbox Web
Kitchenbox Facebook
Kitchenbox Instagram