Let the sunshine in(to Pest)! Akár ez is lehetett volna Hortobágyi Kászon mottója, amikor úgy döntött, hogy a budai Close megérett a duplikációra! A Hair című film betétdala persze még véletlenül sem a szereplők hajviselete vagy stílusa miatt jutott eszünkbe, inkább a cím jelentése áll összhangban az új pesti üzlet hangulatával. Ezt inkább csak azok kedvéért mondjuk, akik nem jártak még a budai szalonban, a többieknek elég annyi: a Pannónia utca 9.-be is átkerült a Close profizmusa, hasonló mértékben, mégis kicsit másképpen szép közegbe.

Maximalizmus minimál közegben

Miután belépsz a Vígszínház közeli Close-ba, legfeljebb a második kérdésed biztosan az lesz, hogy hol van az a rengeteg flakon, ecset, fésű, szárító, csipesz, csavaró, amiket csak az igazán virtuóz fodrászok tudnak olyan természetességgel kezelni, mintha ezekkel a tárgyakkal a kiságyban élték volna át életük első hónapjait. Szóval, hová tűnt mindez? A dolgos kezekben persze ott vannak az eszközök, és különben sem gondolnánk, hogy ezek hiányában lehetséges lenne a távozó vendégek fejein tapasztalt végeredmény. Az első percekben még szokatlanul éles fényt megszokva hamar észrevehető, hogy minden a tükör alatt, egy vízszintes tengely mentén nyitható szekrényben van ügyesen elrejtve.A második talányra – vajon hol mossák, illetve festik a hajat? – legalább ennyire ügyes a válasz: a falak mögött. Semmi nincs útban, semmi nincs rossz helyen, de azért egy-két hangsúlyos részlet azon van, hogy a tökéletesség megtörése nélkül barátságossá finomítsa a belső tér kialakítását. Ilyenek a különböző méretű, gömb alakú lámpák, a csíkos tapéta, a kényelmes székek és a szuperlaza, nagyon helyes lányok-fiúk, akik a vendégek körül tüsténkednek. Utóbbiak esetében persze fontos megjegyezni, hogy leginkább remek szakemberek, csak sokadlagos szerepük az, hogy részük van a kellemes látványban.

Mitől lesz jó?

„Én abban látom a siker titkát a fodrászszalonokat tekintve, hogy az igazán jó szakemberek számára jó lehetőséget kell teremteni.” Ezt Hortobágyi Kászon mondja, aki tulajdonosként annak is örül, hogy a régi csapatot az új üzlet nyitása után új tagokkal bővíteni tudja majd.Arra a kérdésre válaszolva, hogy az evidens tényezőkön túl mi számít előnyösnek egy profi fodrász számára, Kászon kiemelte a fotózási, a képzési és a továbblépési lehetőségeket. A vendégek mindebből annyit mindenképpen észlelnek, hogy nagyon jó hangulatban telik el az a pár óra, amit a frizurájukra szánnak. Izgulni nem nagyon érdemes, hiszen erre sem a fodrászok felkészültsége, sem a Davines alapanyagok nem adnak okot.Szerencsére elnyújtható ez az időtartam, például úgy, ha a Close után olyan hely felé vesszük az irányt, ahol a sok embernek lesz lehetősége megdicsérni a változást.