Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Üzletek és szolgáltatások - Cikkek

Új vásárcsarnok, főút, uszoda és sportpálya épülhet Óbudán

Fotó: obuda.hu

2016. január 26., kedd — We Love Budapest

Új pavilonos-árkádos vásárcsarnok épülhet Békásmegyeren 2018-ra. Ezenkívül tanuszoda, főút, valamint strandlabdarúgó-pálya, utánpótlásképző- és szabadidőközpont építését és a világítás felújítását is tervezik, melyre a költségvetés többletéből különítettek el pénzt.

Óbuda

1033 Budapest, Fő tér és környéke
+36 1 437 8500

Óbudán nemsokára nagy volumenű fejlesztések várhatóak. Ezekről Bús Balázs III. kerületi polgármester beszélt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel közösen nemrégiben egy sajtótájékoztatón. 18 milliárd forint többlet keletkezett ugyanis a 2015-ös költségvetésben, ebből pedig 1,595 milliárd forint juthat Óbuda-Békásmegyernek fejlesztésekre. Az egyik ilyen fejlesztés egy új vásárcsarnok lehet Békásmegyeren, a régi helyén, amit rossz állapota miatt teljesen elbontanak majd.

Fotó: obuda.hu

A tervek szerint itt egy fedett-nyitott őstermelői piacos csarnok épülhet, pavilonos jellegű kiskereskedelmi, szolgáltatói, vendéglátó funkciójú épületrészekkel, és nyitott, árkádos terekkel, mintegy 2500 m²-en. A piac alatt egy 190 férőhelyes mélygarázs húzódhat majd meg. A beruházás első üteméhez szükséges forrás adott, folytatására akkor kerülhet sor, ha a kormányzat a projekt további támogatásában folytatólagosan szerepet vállal.

Fotó: obuda.hu

A Kiscelli kastély jobb megközelíthetősége, illetve a Kiscelli út és (az átmenő forgalomra tekintettel) a Szépvölgyi út alsó szakaszának tehermentesítése érdekében a Bécsi út–Váradi út csomóponttól egy új főút kialakítását tervezi az önkormányzat. A Kiscelli út forgalma jelentősen csökkenthető lenne azáltal, hogy a forgalom nagy része az új úton haladna, az építkezés 2017 őszén fejeződhet be.

Fotó: obuda.hu

A III. Kerületi Torna és Vívó Egylet (TVE) a jelentős sportpályaépítési és épületfelújítási céljai mellett egy vízilabdacsarnokként működő uszoda megépítését is tervezi a Kalap utcai sporttelepén. A területen egy műfüves félpályát, egy strandlabdarúgó-pályát alakítanak ki, míg a régi beton kézilabdapálya műfüves borítású labdarúgógrund-pályává változik. Az uszodaépület helyén egy másik műfüves kispálya létesül. A természetes füves borítású, nagyméretű labdarúgó-edzőpályát szabványméretűvé alakítják, és felújítják a világítást is. Ezenfelül a tervek között szerepel egy új, 500 fő befogadására alkalmas fedett lelátóval rendelkező, utánpótlásképző- és szabadidőközpont építése is a Kiscelli köznél található, Texber Kft. 100%-os tulajdonát képező telken.

Fotó: obuda.hu

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!