Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Üzletek és szolgáltatások - Cikkek

Megérkezett Budapestre a 3-as metró első felújított szerelvénye

Fotó: MTI

2016. május 26., csütörtök — We Love Budapest

Az Oroszországban felújított szerelvény hajnalban érkezett meg a BKV Kőér utcai járműtelepére.

Csütörtök hajnalban megérkezett a BKV Kőér utcai járműtelepére az első, Oroszországban felújított M3 metrószerelvény. A Budapest portál képeket is közölt az új metrókocsikról. A Metrovagonmas által felújított hat kocsit május 12-én indították útnak Budapestre – tudtuk meg az MTI közleményéből. A felújítás után a szerelvények jóval biztonságosabbak lettek, karbantartásuk könnyebbé vált és csökkent az energiafogyasztásuk. 

Fotó: MTI

A kocsik kényelmesebbek és esztétikusabbak lettek. A vagonok utastere, a vezetőfülke és a műszerfal felújításon esett át, emellett korszerűsítették a vezérlő-, a videomegfigyelő- és a biztonsági rendszert. A BKV és a Metrovagonmas tavaly augusztusban írta alá a budapesti 3-as metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújításáról, valamint az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállításáról szóló szerződést. 

Fotó: MTI

A járművek garantált élettartama 25 év. Ezúttal három prototípus szerelvény érkezik Budapestre, a maira még egy 15 ezer kilométeres teszt vár. A másik kettőnek utána elég 5 ezer kilométert lefutnia, és azokon képezik ki a vezetőket és a szerelőket is. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor állhatnak először forgalomba.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!