Gasztró
Videón a város – 3 új hely gyerekkel vagy gyerek nélkül
Fotó : Forgács Zsuzsi / WLB
Franziska, reggeliző, reggeli, gofri, szendvics, kávé, croissant, joghurt

Videón a város sorozatunkban időről időre kiválasztunk 3 új helyet, amelyet aztán nemcsak szöveges, hanem mozgóképes változatban is bemutatunk. Szétnéztünk már így az Empathy Caféban, a megújult Dagályban és a Zuzuban is, most pedig az Egyszülős Központot, a Franziskát és a Fazekas Fagylaltozót jártuk be kamerával. Ha lejjebb görgettek, részletesebben is olvashattok ezekről a helyekről.

Egyszülős Központ és Nyolcharminc Presszó Franziska Fazekas Fagylaltozó

Egyszülős Központ és Nyolcharminc Presszó

A világon egyedülálló és izgalmas hibrid hely nyitott a Corvin negyedtől nem messze. Az Egyszülős Központ nemcsak a 2005-ben létrehozott Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány főhadiszállásaként működik, de az irodáik mellett a Nyolcharminc Presszónak, a Nyolcharminc Grund játszóháznak is otthont ad, valamint közösségi térként, és a WiFinek hála mobilirodaként is megállja a helyét. Bár a szervezet elsődleges célja a több mint 300 000 egyedülálló szülő segítése, de a központ nyitva áll mindenki számára, akkor is ha csak egy finom sütire és egy baráti beszélgetésre ugranánk be. Ami megéri, mert ha szükségünk van rá, nemcsak szakszerű segítséget kaphatunk itt, de az Archikon iroda tervezte dizájnos és nagyvonalú terekben azonnal boldog lesz a szépérzékünk is.

Fotó: Forgács Zsuzsanna / WLB
Fotó: Forgács Zsuzsanna / WLB
Egyszülős Központ és Nyolcharminc Presszó
  • 1085 Budapest, Üllői út 30.
  • A Nyolcharminc Presszó nyitvatartása H-P:10:00-19:00

Franziska

Franziska rendelhető süteményesdobozaival lett népszerű, amelyeket egészségtudatos, állati zsiradékot, tejet, gabonalisztet és fehér cukrot mellőző édességekkel töltött meg. Ebben az újhullámos szemléletben nyitotta meg aztán 2018 nyarán saját helyét a Batthyány térnél, ahol igény szerint paleo, nyersvegán és egyéb étrendeknek megfelelő reggeliket, salátákat és pékárukat kérhetünk. A koncepció részét képezi a napileves is, és természetesen a My Little Mellbourne világos pörkölésű kávéja – a tágas, egyedi stílusú, hangulatos enteriőrben mindez igencsak jól esik.

Fotó: Forgács Zsuzsi / WLB
Fotó: Forgács Zsuzsi / WLB
Franziska
  • 1011 Budapest, Iskola utca 29.

Fazekas Fagylaltozó

Fazekas Ádám családi fagylaltozója Kisnémediből indult, aztán következett Rétság, ahonnan most is szállítják a süteményeket és a fagylaltokat a XVI. kerületi Csömöri útra. Adalékanyag, színezék, állományjavító nélkül készülnek a fantasztikusan természetes ízű fagylaltok, a málnától a pekándióig. Csavaros soft ice-ot is árulnak, saját receptúra alapján, szintén nem mű keverékből. Ízletesek a franciás sütemények is, melyekért Ádám testvére felel – mi pedig biztosak lehetünk abban, hogy érdemes értük egy kicsit távolabb merészkedni a Belvárostól.

Fotó: Mudra László / WLB
Fotó: Mudra László / WLB
Fazekas Fagylaltozó
  • 1162 Budapest, Csömöri út 209.