Gasztró
Videón a város – 3 új hely, ahol gurméfogásokat kóstolhatunk
Fotó : Csudai Sándor / We Love Budapest
leo budapest rooftop bar, lánchíd

Egy nemrég indult sorozatunk apropóján időről időre kiválasztunk 3 új helyet, amelyet aztán videón mutatunk be. Szétnéztünk már így a Valyo Kikötőben, a BÉLA-ban és a Málnában is, most pedig a La Fabbricát, a Standot és a Leót jártuk be kamerával. Ha lejjebb görgettek, részletesebben is olvashattok ezekről a helyekről.

 

 

La Fabbrica Stand Étterem Leo Budapest

La Fabbrica

Mario Palermo neve ismert a hazai olasz étteremes világban. A dél-olasz séf 2018 nyarától a Bazilikával szemben lévő La Fabbricában alkot házi tésztákat, pizzákat, a mediterrán konyha remekeit. A hely nemcsak étteremként, hanem bárként és trattoriaként is működik, a lazán elegáns fajtából. A kilátás pazar, az ételek ízesek és eredetiek.

Fotó: Hirling Bálint / WLB
Fotó: Hirling Bálint / WLB
La Fabbrica
  • 1051 Budapest, Sas utca 8.

Stand Étterem

Szulló Szabina és Széll Tamás párosa felforgatta a hazai gasztronómiai életet. Az Onyxban is együtt alkottak már, a Bocuse d’Or-on kiteljesedtek, a Belvárosi Piacon álló Stand25 Bisztró pedig a nagyközönségnek is elérhetővé tette a két ételművész alkotta remekműveket. A Standdal 2018 nyarán újra szintet léptek, a bisztróról ismét a fine dining irányába. Az elegáns belvárosi étteremben célzottan menüsorokat ehetünk végig, amelyek felvonultatják kettejük és csapatuk tudásának legjavát. Magyaros ízekre számítsunk, formabontóan, élményszerűen.

Fotó: Polyák Attila
Fotó: Polyák Attila / WLB
Stand Étterem
  • 1061 Budapest, Székely Mihály utca 2.

Leo Budapest

Nincs hova szépíteni, a Hotel Clark 8. emeletén lévő Leo Budapest a város egyik legelitebb és legszebb panorámás tetőterasza. Az esőerdőt idéző dekoráció között 360 fokban nézelődhetünk, szinte egy karnyújtásnyira van a Budai Vár, a Lánchíd és a Duna, de tökéletesen rálátni a Parlamentre vagy a Gresham Palotára is. Ahhoz, hogy saját bőrünkön tapasztaljuk meg, hogyan esik egy csinos koktél vagy egy gurmé vacsora a budai magaslatokban, az utcáról besétálva egész egyszerűen egy lifttel érkezhetünk fel. A konyhát a földszintről ismerős Beefbar viszi, asztalt viszont érdemes előre foglalni.

Fotó: Csudai Sándor
Fotó: Csudai Sándor
  • 1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
  • H-V 12:00-00:00