Budapest
Verőfényes budapesti délutánok – 5 hely az első tavaszi feltöltődéshez
Fotó : Juhász Norbert / WLB
filozófusok kertje, panoráma, budapest, bazilika, citadella, óriáskerék, Budapest Eye

Nincs olyan szerencsénk, mint délebbre, ahol már javában tavaszodik. Március végére jócskán leapadnak az energiakészleteink, ránk tör a tavaszi fáradtság. A jelenséget D-vitamin feltöltéssel, tudatosabb étkezéssel és mozgással lehet elkerülni. Mutatjuk, hol érdemes elcsípni a próbálkozó tavaszi napsugarakat, merre menjünk, ha semmi másra nem vágyunk, csak néhány perc simogató tavaszra.

Erzsébet tér Id. Antall József rakpart Március 15. tér Filozófusok kertje Szent István park

Erzsébet tér

Fotó: Bódis Krisztián / We Love Budapest

A 2000-es évek elején, amikor a mai Akvárium még Gödör volt, az jelentette a fővárosi tavasz beköszöntét, hogy megjelentek az első, Városligetből átrepülő randevúzó kacsapárok a “tóban” és délután fürtökben lógtak a fiatalok a padokon. Azóta a tér átalakult, kicsit több az immár strandruhában söröző holland turista, de az Erzsébet tér még mindig jó adottságokkal bír, ha napos kikapcsolódásról beszélünk.

Erzsébet tér
  • 1051 Budapest, Erzsébet tér

Id. Antall József rakpart

Fotó: Hartyányi Norbert / WLB

Akkor sem kell kétségbe esni, ha még nincs Pontoon, a Lánchíd lábától induló Id. Antall József rakpart padjai és dunai lépcsői is ideálisak lehetnek a bámészkodásra, napozásra. Páratlan a kilátás, figyelhetjük a Duna forgalmát, a nyugodt budai oldalt és akár naplementéig is maradhatunk – megéri néha újra meg újra időt tölteni itt, nem sietve. 

Március 15. tér

Fotó: Juhász Norbert / WLB

Még egy hídhoz közeli helyszín, egészen nagy placc, sok látnivalóval. Az V. kerületi, egykori vásártéren ha feltöltődés közben elfoglalnánk magunkat, akkor megvizsgálhatjuk a Piarista Gimnázium épületét, a Budapes-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomot, vagy az egykori városfal maradványait. A tavaszi energiafelvételt pedig a Duna-korzón is folytathatjuk.

Március 15. tér
  • 1056 Budapest, Március 15. tér

Filozófusok kertje

Fotó: Juhász Norbert / WLB

Gellért-hegy pazar panorámájú zöld területe nyári piknikek ideális helyszíne és panorámázós randevúpontnak sem utolsó. Jézustól Buddháig számos tanító szobrát megfigyelhetjük itt, és napos időben egy pokrócra telepedve nincs más dolgunk, mint élvezni a közelgő tavaszt és a kilátást.

Filozófusok kertje
  • 1016 Budapest, Filozófusok sétaútja

Szent István park

Fotó: Balkányi László / WLB

Akinek annyira nem esik útjába a Pozsonyi út, annak is kellemes néha erre sétálni és figyelni az embereket, kutyákat, kis butikokat, az utcát szegélyező fákat. A Szent István park a környék legnagyobb zöld területe, ahol remekül megférnek egymás mellett a játszótér gyerekei, a sétáló idős párok és a padokon napozgatók is. A közelben sok cukrászdát is találunk, így ha alábukik a nap, hamar megmelegedhetünk valamelyikben. 

Szent István park
  • 1137 Budapest, Szent István park

A cikk megjelenését a Hohes C Napfényséta mozgalma támogatta.