Shopping
Tudják, mit viselsz idén nyáron! – nagy hazai kiegészítő-körkép
Fotó : Juhász Dóra
Tudják, mit viselsz idén nyáron! – nagy hazai kiegészítő-körkép

Öt magyar márka alapítóját, tervezőjét kérdeztük a legfrissebb kollekcióikról: vadonatúj táska-, ékszer- és szemüvegtrendek következnek!

EVE by Eva Remenyi Thinwood AGNESKOVACS Karman Jewelry Juhász Dóra

EVE by Eva Remenyi

Kérlek, mutasd be röviden az aktuális kollekciód!
A QUADRATIC kollekciót egy letisztult, egységes keretrendszer jellemzi. Ez, ahogyan a neve is mutatja, egyfajta tudatos játék a geometrikus formákkal, az arányokkal és azok viszonyával. Alapvetően minimalista és rendkívül érzékeny, feminin stílusjegyek jellemzik, ahogyan a márka egészét is. Az egymásba fonódó  formákból egyaránt készültek hangsúlyos és filigrán ékszerek, amelyek éteri hatással ruházzák fel viselőjüket. 

Melyik a kedvenc modelled?
Idén nyáron néhány nem megszokott ékszer is helyet kapott a sorozatban, ilyen a kétujjas gyűrű, a téglalap karkötő, az egymásba fűzhető kocka nyaklánc, illetve a személyes kedvencem, a két merőlegesen egymásba fordított téglalap fülbevaló. Ezek azért favoritok, mert van bennük extravagancia, mégis kényelmes a viseletük, és mivel ezüst, rozé és arany színben is elérhetők, bármilyen stílusú ruhatárhoz illenek.

Mit tartasz a szezon kulcsdarabjának?
A tavaszi/nyári outfitekből nem hiányozhatnak idén a gyűrűk. A trendek inkább a finomabb daraboknak kedveznek, melyekből akár többet is viselhetünk egyszerre. 

WEB
Facebook
Kapható: saját showroom: eVe by Eva Remenyi Showroom. 1012 Bp., Logodi utca 63. Bejelentkezés: + 36 (30) 690 8135

Thinwood

Kérlek, mutasd be röviden az aktuális kollekciód!
A kollekciók a márka esetében nem jellemzőek, inkább a változatosságra és az individuális megoldásokra helyezzük a hangsúlyt. Összesen harmincféle színből és hatféle felületből választhat a vásárló, tulajdonképpen ő maga állítja össze a saját szemüvegének egyedi színkombinációját.

Melyik a kedvenc modelled?
Az Orion modellünk indigó és arany színpárral. Harmóniát és magabiztosságot sugall, férfiaknak és nőknek egyaránt jól áll, és ami szintén fontos, nagyon könnyű hozzá öltözködni.

Mit tartasz a szezon meghatározó fazonjának, színének, az idei nyári must-have-nek?
Az egyik klasszikus női modellünk, a Minnie az egyik legmeghatározóbb fazon. Színben pedig tökéletes összeállítás az olíva-rózsaszín kombináció.  

WEB
Kapható: Orange Optika, wonderLAB

AGNESKOVACS

Kérlek, mutasd be röviden az aktuális kollekciód!
A Silhouette kollekció az egyedi és lenyűgözően stílusos nő számára nyújt alapdarabokat. Formailag a klasszikus sziluett megtörésével játszik. Inspirációért visszanyúl a japán pagodatetők elemről elemre épülő és éles sarkokban találkozó szerkezetéhez. A Silhouette az EAVES férfi kollekció párjaként is felfogható, de mégis önálló, erős karakterű.

Melyik a kedvenc modelled és miért?
A kézitáska a kedvencem, mert egyesít mindent, ami igazi AK klasszikussá teheti. A szofisztikált stílussal rendelkező AGNESKOVACS nőhöz illő kortárs eleganciát képviseli. A vonalvezetés időtlenségét váratlan formai játékok mozgatják meg, ami emlékezetessé teszi a táskát anélkül, hogy harsány lenne.

Mit tartasz a szezon kulcsdarabjának?
A praktikus méretű és mutatós válltáska átvetős pánttal továbbra is az ideális választás lehet nyárra. Különösen nyaraláshoz, városnézéshez elengedhetetlen egy ilyen darab.  

WEB
Facebook

Kapható: saját webshopAntonym BudapestBerlin storeFashion&Value, MyDay CollectionMono art & design, nr.3 storeTreasure Budapest

Karman Jewelry

Kérlek, mutasd be röviden az aktuális kollekciód!
Az EVOKE kollekció a 70-es évekből táplálkozik. Erőteljes geometrikus formák — ívek, körök, félkörök —, grafikus felületjátékok és aszimmetria jellemzi. Minden egyes ékszer egy-egy mini műtárgy, amelyet a művészeti megközelítés a kortárs dizájnerkiegészítők felé mozdít. Az op-art hatás vonalakban, sávokban, geometrikus formákban jelenik meg, ezek optikailag mozgatják meg a felületeket, amelyeket a különböző rétegek és az erőteljes színek még tovább erősítenek. A plasztik, valamint a piros, sárga és fekete használata szintén ezt a korszakot idézi, míg a kivitelezésre a ma létező legkorszerűbb eljárás a jellemző. A grafikus vénám egyébként ebben a kollekcióban mutatkozik meg a leginkább.

Melyik a kedvenc modelled? Képtelen vagyok választani!
Talán a kitűzők és az íves dupla gyűrű a két kedvencem, de valóban nehéz egyetlen darabot kiragadni, hiszen ez egy nagyon nagy kollekció, amely ötven, egymással variálható ékszerből áll!

Mit tartasz a szezon meghatározó ékszerének, az idei nyári must-have-nek?
A statement darabok és az aszimmetria továbbra is nagyon menő. A térbeli hatás rétegekkel, színekkel, izgalmas mintákkal való elérése szintén. Nem beszélve a különleges formai kiképzésekről,  a felületek derékszögben való egymáshoz illesztéséről, a fület, nyakat, ujjakat, csuklót körbe vevő kompozíciókról, amelyek még izgalmasabbá teszik az összképet.

WEB
Facebook

Kapható: A tervezőtől közvetlenül: info@karmanjewelry.com, One Fashion Budapest 

Juhász Dóra

Kérlek, mutasd be röviden az aktuális kollekciód! 
Idén a színeké lesz a főszerep: türkiz, pink, fehér, pasztell árnyalatok, néha egy kis metálos csillogással. A táskamodelljeim picit felfrissülnek, apró formai változáson ment át három modellem is. A kollekcióban az esti alkalmakra szánt clutchoktól kezdve a hétköznapi váll- és kézitáskák mellett nagy sláger a hátitáskám, de készítek utazáshoz szánt apróbb, de szuperpraktikus kiegészítőket is.

Melyik a kedvenc darabod, és miért?
Kivételesen most az egyik kedvencem egy kis vidám szösszenet lett: egy macaron formájú cipzározható kis táskadísz vagy tároló, amely egyrészt a tarka színei, másrészt a szakmai kihívás miatt vált a kedvencemmé. Rengeteg prototípus készült a végső forma előtt, és miközben készítettem őket, nagyon a szívemhez nőttek a kis sütemények…

Mit tartasz a szezon kulcsdarabjának?
A régi iskolatáskákat megidéző, kétcsatos táskámat tartom idén a legesélyesebbnek arra, hogy sokak kedvence lesz. Klasszikus formát mutat, de izgalmas színekben és felületekben villant nagyot. Szerintem ez jó kombináció.  

WEB
Facebook 
Kapható: Lucky Shepherd Designer Store