Élmény
Tölts fel, Budapest!
Tölts fel, Budapest!

Egyes írások odáig mennek, hogy a lakóhely különböző adottságai és az egészség közti összefüggésekre rámutató tanulmányokat alapul véve, azt tanácsolják stresszes és boldogtalan olvasóiknak, hogy költözzenek el. Bár azt mi sem állítjuk, hogy Budapest mindig fényes oldalát mutatva csupán jó hatással lehet az emberekre, de azt magabiztosan jelentjük ki, hogy jó néhány olyan lehetőség kínálkozik, amely segíti a megújulást, a feltöltődést. Költségmentes megoldásokból sincs hiány – mi most azokból a lehetőségekből szemezgettünk, amelyek járnak ugyan kevesebb-több-még több anyagi áldozattal, az ellenérték viszont több, mint élmény!

Kempinski The Spa - A több, több Az élet étterme – Belső reset finoman Sóker Sóbarlang - Tisztító idill tele extrákkal Napfényes Cukrászda – Édes előjelű töltések  Corinthia Hotel Budapest Royal Spa – Történelmi tökéletesség  Termelői Budapest

Kempinski The Spa - A több, több

Fotó: Kempinski
Szerencsére sok budapesti szálloda mondhatja el magáról, hogy legalább annyira alkot külön kis univerzumot a városon belül, mint amennyire része annak. Persze arra senkit nem biztatnánk, hogy ennek örömére felejtse el a kirándulásokat, az országjáró wellnesshétvégéket, és csapjon inkább rapid regeneráló vasárnap délutánokat valamelyik csodás szállodánk wellnessrészlegében. Arra viszont szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a Kempinski Wellness részlege olyan kezeléseket, illetve masszázslehetőségeket kínál, amikért érdemes egy-egy húzósabb időszak után kinyitni a pénztárcát.

Külsős vendégként, wellness-, illetve edzőterembérlet hiányában is igénybe lehet venni a  The Spa kezeléseit – mi biztosra mentünk (és utólag úgy érezzük: ez nem az a hely, ahol lehetséges a bizonytalan), így a Signature Treatment (37 500 forint) kezelésre neveztünk be.

Fotó: Kempinski
A Kempinski The Spa-ban már a recepción megcsapott minket a luxus szele, ugyanis egy teljes kollekciót kaptunk zuhanyzáshoz, mielőtt kitöltöttük az egészségi állapotunkra vonatkozó kérdőívet. Majd, jó néhány kedves mosoly után, eljutottunk a két óra hosszán át tartó teljes lazulás helyszínére. Itt már nagyjából tíz perc elég volt ahhoz, hogy teljesen átadjuk magunkat a masszázságynak, a szakértő kezeknek, a luxuskozmetikumoknak, illetve a lávakövek gyógyító erejének.  A kezelés során a lényeg egyébként éppen a terápia komplexitásán van: testradír, illóolajos, illetve lávaköves masszázs (amit hál’ Istennek kérhetünk igazi gyúrás módjára), és a végén a tápláló anyagokkal végzett fejmasszázs. Erre mondják: a lábujjaktól a fejtetőig, a bőrön át a lélekig felfrissültünk!
Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Az élet étterme – Belső reset finoman

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Tegyük fel: eljutunk odáig, hogy enervált állapotunk okát nem elsősorban a „pesti levegőben”, a lehangoló rohanásban vagy épp a 4-6-os villamosban, hanem saját magunkhoz fűződő viszonyunkban látjuk. Azaz: elkezdünk gondolkodni azon, hogy talán érdemes lenne változtatnunk valamin, ami meghatározza a mindennapjainkat. Ennek a folyamatnak könnyen lehet az a vége, hogy az étkezésünk reformálása mellett döntünk.

Facebook

Nagy tervekhez márpedig érdemes hasonlóan ambiciózus társakat választanunk magunk mellé! Itt jöhet szóba Az élet étterme azoknak, akik nemcsak a névválasztás kapcsán, de minőségükben is mernek nagyokat álmodni. Céljuk, hogy teljesen nyers alapanyagokból készítsenek ételeket egy pesti, illetve egy budai helyükön. A lényeg, hogy az egészség ne menjen az élmény rovására. Kétségtelen, hogy az életmódváltás teljes nyers fordulata igényel némi energiabefektetést, de Az élet éttermében kapható fogásoknak köszönhetően, a fizika törvényei alapján ez csak valami jóvá alakulhat. Ha pedig nem tennénk mást, csak beépítenénk étrendünkbe a friss zöldség-, illetve gyümölcsleveket, a vegán falatokat vagy épp az elixírszámba vehető sütiket, a feltöltődés kategóriát az is bőven kimerítené.

Sóker Sóbarlang - Tisztító idill tele extrákkal

Fotó: Sóker Sóbarlang
Biztos szaunát a bizonytalan sóbarlangra? Így tettünk, és jól tettük. A Mozsár utca 7. szám alatt található helyen épp csak csoda nem történhet velünk (bár ez is csak megközelítés kérdése). Maradva a szigorú realitásnál, azt mondanánk, hogy a tulajdonos általában készségesen válaszol minden újonc kérdésére, így már a kapuban elveszíthetjük minden fenntartásunkat. Egy hatvanperces sóbarlangi turnus (1400 forint helyett 990 forint) után pedig nemhogy kétségeink nem maradnak a hely hatásosságával, töltő erejével kapcsolatban, de a puha pokrócból, a nyugágyból és a narancsos fényből kibújva azon fogunk gondolkozni, hogy legközelebb jógán, hangterápián, csikung tornán, vezetett meditáción, japán- vagy épp hangmasszázson vegyünk majd részt. Ugyanitt, illetve a sótéglákkal körülrakott, különböző méretű termek egyikében.
Sóker Sóbarlang & Relax Központ

Napfényes Cukrászda – Édes előjelű töltések 

Az összeállítás egészségtudatos tagje miatt nem idéznénk a  címet viselő összeállításból, de a sütemény és a boldogság közti szoros kapcsolatot mindenképpen jelölnénk. Szerencsére van Budapestnek egy  oldala, ahol még az édesség is egészségből lett gyúrva. Az óbudai Kiskorona utcában található cukrászat vegán vonalon indult el, illetve laktózallergia, cukorbetegség, ételallergia esetén is jó alternatívát kínál. Öröm a köbön, dolce vita a négyzeten.
Napfényes Cukrászat

Corinthia Hotel Budapest Royal Spa – Történelmi tökéletesség 

Az 1886-ban épült Corinthia Hotel Budapest wellnessrészlege egykor törökfürdőként nyitott meg, majd hét évvel ezelőtt az eredeti alapján, kisebb átalakításokkal nyitották meg újra. A Royal Spa 1000 négyzetméteren kínált lehetőségeit külsős vendégként is igénybe vehetjük – mi a tengeri holisztikus spa kezelést (30 500 forint) választottuk extraként.
Tény, hogy a radírozásnak voltak pillanatai, mikor só helyett a homokot preferáltuk volna, de a következő pillanatok és a bőrön tapasztalt eredmény mindent megmagyarázott. A sókristályos, illetve levendulás zacskót melegen teszik a test bizonyos pontjaira, majd a folyamatot a levendulás krémes masszázs koronázza meg. A rózsavízzel tuningolt arckezeléstől nem kell drasztikus beavatkozást várni, épp csak egy kellemes pontot tesz az i-re. I, mint „Isteni volt!”
Corinthia Hotel Budapest

Termelői Budapest

Gyuri bácsit talán keveseknek kell bemutatni, de azok kedvéért, akik még nem hallottak a bükki füvészmesterről, elmondjuk: a Bükkszentkeresztről származó gyógynövények olyan elismertségnek örvendenek országszerte, amely abszolút indokolttá tette a budapesti mintaboltot. A Bank utcában található üzletben olyan kincsekre lelhetünk, amelyek segítségével nemhogy újratölthetjük a szervezetünket, de akár meg is gyógyíthatjuk azt.
Gyuri bácsi boltja viszont nemcsak az itt kapható termékeknek köszönhetően szerepel ezen a listán, hanem azért is, mert a kiszolgáláson túl tanácsadásban is részünk lesz, ha az egészségünkkel kapcsolatosan érdeklődünk. Mi az élvezeti teák közül a Bükki varázst és a Téli teát  (1000 forint) is kóstoltuk, és azt egyből tudjuk, hogy rövid távon is pozitív élmény minden korty.
Györgytea - Gyuri bácsi gyógyteái