Gasztró
Sörért a sörteraszra megyünk – kiülős helyek sör, bor, koktél tematikára hangolva
Fotó : Major Kata / WLB
st. andrea skybar, bár, gintonic, koktél

Sokszor kiülnénk valahova, de van, hogy leginkább kézműves sörre/jó borokra/ profi koktélokra vágynánk, vagyis egy téma felé orientálódnánk. Összeszedtük azokat a szabadtéri helyeket, ahol ezen a három vonalon mozognak, s biztosan nem csalódunk majd a széles választékban.

SÖR Neked csak Dezső – Brewpub & Bistro Élesztő First Terrace Kupak és Dugó Bor Kadarka Bárka KisBécs DOC Vino Bar Koktél Barside St. Andrea Wine & Skybar Leo Budapest

SÖR

Neked csak Dezső – Brewpub & Bistro

Fotó: Szabó Gábor / WLB

A Rákóczi úti sörfellegvár 32 csapon tartja tételeit, melyek között megtaláljuk a hazai élvonal legkedveltebb és legújabb söreit, és maga, Dezső is szolgál saját főzetekkel. A belső tér óriási és tágas, és szerencsére felismerték, hogy mindehhez jó teraszt is passzintani. A csendesebb Gyulai Pál utcai front éppen alkalmas a koccintásokra.

Neked csak Dezső - Brewpub & Bistro
 • 1088 Budapest, Rákóczi út 29.

Élesztő

Fotó: Juhász Norbert – We Love Budapest

Régi kedvenc, ami sosem megy ki a divatból. Az Élesztő udvarán annyit sörsznoboskodhatunk, amennyit csak akarunk, mindent megkóstolhatunk, nagyon komlós IPA-tól a savanykás sour tételekig. Ráadásul a IX.-ben vagyunk, eldugván minden hangos legény és leánybúcsútól. 

Élesztő
 • 1094 Budapest, Tűzoltó utca 22.

First Terrace

Fotó: Polyák Attila / WLB

Az idei az első szezonja a First Craft Beer sörteraszának, amit a Bálnánál találunk. A Dob utcai bár mellett most itt is kóstolhatunk mind saját italaikból, mind a vendégcsapokon lévő külföldi vagy hazai sörökből. A panoráma remek, a naplementék igazán látványosak itt és, ha megéheznénk, egy grill/BBQ foodtruckból rendelhetünk sörkorcsolyát vagy komolyabb húsos ételeket.

 • 1093 Budapest, Fővám tér 11-12.

Kupak és Dugó

Fotó: Kupak és Dugó

A Római-part is tartogat egészen professzionális helyeket, a megszokott, egészen más stílusú hekk és lángossütőkön felül. Ilyen a Kupak és Dugó is, ami gyakorlatilag egy hibrid: sör- és borbár. A srácok erősebben fókuszálnak a kézműves sörökre, de nincs vész akkor sem, ha valaki izgalmasabb borokat inna, mert itt megteheti. Hangulatos, barátságos hely. 

 • 1031 Budapest, Római part 29.
 • H-Cs: 16:00-00:00 P-V: 12:00-02:00

Bor

Kadarka Bárka

Fotó: Kadarka Bárka

Tavalyi nagy meglepetés volt, hogy a Kadarka a nyári hónapokra egy kitelepüléssel is megörvendeztette a borkedvelőket. Fehérből, rozéból, vörösből is van bőven választék. A Margitsziget Atéltikai Központjánál megálmodott Kadarka Bárka igazi lazulós közeg: napágyakban fekve, fröccsözve figyelhetjük a kisportolt röplabdázókat, miközben gyorsan alábukik a nap a margitszigeti ősfák mögött. 

 • 1138 Budapest,
 • H-V: 15:00-01:00

KisBécs

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Nem kifejezetten belvárosi borterasz, de igazi budai kedvesség a KisBécs, ahol néhány asztalnál ülve kóstolgathatjuk osztrák szomszédaink legjobb tételeit, rajnai rizlinget, zöld veltelinit például. Nagyon szívesen segítenek nekünk a választásban, értő vendéglátás fogad minket itt. Ha valami megtetszett, akkor rögvest haza is vihetünk egy palackkal. 

KisBécs
 • 1126 Budapest, Németvölgyi út 36-38.

DOC Vino Bar

Fotó: Hartyányi Norbert / WLB

A szinte teljesen olasszá avanzsálódott Arany János utcában a fagyizó és az étterem ölelésében találjuk a D.O.C. Vino bart, ahol Olaszország szőlőinek legjavából készült nagyobb borgazdaságok és kisebb borászatok tételeit kóstolhatjuk. A teraszon olívafák segítik a hangolódást és a nedűkhöz remek sonka-sajt tálakat rendelhetünk. Kérjük a felszolgálók segítségét, ha még nem vagyunk otthon olasz borokban. 

DOC Vino Bar
 • 1051 Budapest, Arany János utca 12.

Koktél

Barside

Fotó: Medgyesi Milán / WLB

Valamiért elég ritka, hogy koktélbárok terasszal települjenek ki – sokszor például a speakeasy hangulatot törné meg ez. A Barside-ban viszont úgy döntöttek, nincs az a hely a Madáchon, aminek ne lenne terasza – ők ide is szervírozzák a gin-tonicokat, old fashioned koktélokat, különlegességeket. Rendeljünk odabent, figyeljük ahogy készül az italunk, majd lazítsunk odakint.

Barside
 • 1075 Budapest, Madách Imre út 10.

St. Andrea Wine & Skybar

Fotó: Major Kata / WLB

Tudjuk, hogy a St. Andrea Wine & Skybar négyévszakos – vagyis télen is figyelhetjük bentről a város házteteit, de nyáron mégis szabadabb és nyitottabb az egész. Itt fent a bor és a bárélet dominál, kifinomult itallappal találkozunk, rajta a bartenderek saját kedvenceivel, izgalmas fantáziákkal. 

St. Andrea Wine & Skybar
 • 1052 Budapest, Váci utca 1.

Leo Budapest

Fotó: Csudai Sándor

Még csak pár hetes a Leo Budapest, mégis érdemes asztalt foglalni, mert nagyon sokan kiváncsiak rá, hogy milyen lehet ilyen magasságból, ezekből a szögekből figyelni a Dunát, a Budai Várat, a Lánchidat. A Beefbar báréletét a magaslatokba adaptálták, így nem viccelnek koktélfronton. Legyen az egyszerűbb, klasszikus ital, vagy a ház saját kreációi… ilyen hátteret ritkán kapnak a poharak.

 • 1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.
 • H-V: 12:00-00:00