Élmény
Smaragdzöld sör és rock’n roll – Szent Patrik-nap Budapesten
Fotó : St. Patrick's Festival
Smaragdzöld sör és rock’n roll - Szent Patrik-nap Budapesten

Ismét lejött az ideje, hogy lerójuk tiszteletünket Szent Patrik, Írország patrónusa előtt, akinek az ünnepsége idén március 17-e után még jó pár napig eltart. A megmozdulások a családias hangulatú smaragdzöld színű fesztiváltól egészen a Guinness ivással egybekötött kocsmázásig terjednek. De ha ennél is durvábbra vágyunk, akkor bulizhatunk a kelta-rock zene leghitelesebb hazai képviselőinek zenéjére 3 éjszakán át.

Ír pubok és sör A Paddy & the Rats St. Patrick-napi támadása A St. Patrick-napi fesztivál

Ír pubok és sör

Fotó: Balkányi László/We Love Budapest
Budapest szerencsés helyzetben van, mert vannak olyan ír kocsmái, amelyeket autentikusan ír emberek csinálnak, és így ezek tökéletes helyszínként jönnek számításba a részeg koboldok napján. A helyeken természetesen autentikus ír dekoráció, zene, hangulat és ital várja az ünnepelni vágyókat, akik belekóstolhatnak a krumpliban bővelkedő ír gasztronómiába is. Az egyik ilyen hely a nemrég újranyitott Becketts, amely március 17-én elsőként kezdi, majd vasárnap valószínűleg utolsóként fejezi be az ünneplést különböző DJ-k és John Murphy Duo segítségével, de mindeközben érdemes lesz megnézni, mi egyéb történik a Jack Doyle’s ban, ahol a vendégek szintén eszméletlen mennyiségű whiskey-re, Guinness-re számíthatnak egész kedden.
Becketts Irish Pub and Restaurant

A Paddy & the Rats St. Patrick-napi támadása

Fotó: Paddy & the Rats
A kelta punk pub punk zene legsikeresebb hazai képviselője a Paddy & the Rats, természetesen nem hagyja veszni ezt a kitüntetett alkalmat, hogy hajnalig táncoltassa a népet. A májakat próbára tevő összejövetelek 3 alkalommal rendezik meg ezen a héten. Az első az Akváriumban március 18-án este 8-kor, a második az  8:30-kor, a harmadik pedig a  10-kor. Sajnálatos módon a legutóbbira a jegyek már elkeltek, de aki nem fér be, azt nyugtassa meg a tény, hogy addigra már biztos kimerült lesz a zenekar és esélyes, hogy nem az lesz életük koncertje.

A St. Patrick-napi fesztivál

Az elmúlt évek hagyományához hűen idén is megrendezik a , amelyen egyre többen vesznek részt minden alkalommal. A fesztivállá avanzsálódott, zöldbe borult esemény a Szabadság téren kezdődik március 22-én 13:30-kor, majd 15:00 körül ír népzene kíséretében megindul, hogy a koboldok kíséretében körbejárja a várost, majd a végén kikössön az Instantban, ahol minden méltó módon, az alkalomhoz illően, élő zenére megivásra kerül.
Fotó: St. Patrick's Festival