Élmény
Pest-közelben is karácsonyra hangolva – 5 adventi vásár a Dunakanyarban
Fotó : Deim Balázs

Egy nap, és hivatalosan is itt a tél, ami a decembert tekintve aktív karácsonyi készülődést is jelent. És hát hol máshol hangolódhatnánk jobban az ünnepre, mint a forralt boros, kürtős kalácsos, jégkorcsolyázós adventi vásárokon?! Ha a budapestieket már bejártuk, induljunk meg bátran északnak, hiszen mostanra már a Dunakanyarban is megtelepedett (vagy a hétvégén meg fog) az ünnep szelleme. Szentendrétől Esztergomig 5 vásárt ajánlunk Pest-közelben.

Adventi vásár és Téli Ünnepi Napok - Vác Advent Szentendrén Advent Esztergomban Adventi vásár Dunakeszin Nagymaros, termelői piac

Adventi vásár és Téli Ünnepi Napok - Vác

A barokk város programokkal, kirakodóvásárral, jégpályával és életnagyságú betlehemmel várja látogatóit. Számtalan ingyenes programon vehetnek részt gyerekek és felnőttek.

Fotó: Madách Imre Művelődési Központ
  • 2600 Vác, Március 15. tér
  • 2018. november 21. - 2018. december 31.

Advent Szentendrén

Ahogy a művészetek városához illik, harangjátékkal, fényfestéssel, ünnepi díszben várja a karácsonyra készülőket Szentendre. A Dumtsa Jenő utcában például nemcsak vásárolhatunk az egyedi termékekből, de jókat ehetünk is.

Fotó: Deim Balázs
  • 2000 Szentendre,
  • 2018. december 1. - 2019. január 6.

Advent Esztergomban

Gyertyagyújtással, kézműves termékekkel és korcsolyapályával várják az idelátogatókat az esztergomiak. A vásár egészen újév napjáig tart, naponta változó programokkal.

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest
  • 2500 Esztergom, Széchenyi tér
  • 2018. december 1. - 2018. december 31.

Adventi vásár Dunakeszin

Egyszerre nyílik az adventi vásár és a korcsolyapálya. Nemcsak egyedi kézműves termékeket vásárolhatunk, hanem színvonalas programokon is részt vehetünk.

A kép illusztrációFotó: Deim Balázs
  • 2120 Dunakeszi, IV Béla Király Tér
  • 2018. november 30. - 2018. december 23.

Nagymaros, termelői piac

A környék leghangulatosabb piacán szombatonként megvásárolhatunk mindent, ami a karácsonyi asztalra kell. Börzsönyi őstermelők kínálják termékeiket, a húsáruktól a frissen sütött házi süteményekig. Utána pedig akár (december 2-23. között) különféle karácsonyváró programokba is becsatlakozhatunk.

Fotó: Polyák Attila / We Love Budapest

A cikk a DunakanyarGO segítségével valósult meg.