Szórakozás
Öt partisorozat, ha nyáron is kerülnéd a szabadteret
Fotó : LARM
LARM

Bár sokak szerint a nyár a klubok helyett a szabadtéri partik szezonja, sokan másképp gondolják – jó bizonyíték erre, hogy előbbiek közül idén több nem is tart „évszakos” pihenőt. Ha te is úgy gondolod, hogy a Nap helyett a stroboszkóp fénye az igazán simogató, és hogy a klasszikus Chicago house ugyanúgy működik egy éjfekete bunkerben, mint a vízparton, segítünk: a D-vitamint ugyan nem, de a betevő elektronikus zenei dózist itt még most is megkapod, ha az alábbi partik egyikét választod.

Crisis Sound System Gelato Amore OMOH Aspirin Dalmata, Sit!

Crisis Sound System

Fotó: Crisis Sound System

Sokak szerint a 90-es évek Angliája, a tomboló rave-színtérrel volt az elektronikus zene Woodstockja. A Farbwechsel kiadó körül kiépült baráti-zenészi társaságból pedig hárman ezt a korszakot hozzák vissza minden második kedden, zongorás acidekkel, ős-breakbeatekkel, felpitchelt vokálokkal és dübörgő lábdobokkal. S. Olbricht, Imre Kiss és Aiwa (akivel a NIGHTDRIVE kapcsán nemrég interjúztunk) tűkoptatós illegálpartijai tökéletesek, ha nyáron is a stroboszkóp fényében sütkéreznénk a Nap helyett, vagy ha úgy gondoljuk, hogy hajnali négynél előbb nincs vége egy rendes partinak.

Gelato Amore

Fotó: PIZZA AMORE

Kéthetente szerdán sör-, fagyi- és pizzafogyasztó verseny baráti társaságban, váltakozó vendégekkel. Edgy YouTube csatornák, lemezek szelektálása, minden spektrumot átvizsgálva, de azért Központban a house.” – foglalják össze a Pizza Amore-os srácok a saját, Gelato Amore nevű partisorozatukat. A duó ugyan a fentebbi stílusok legújabb generációjába tartozik, de már olyanok mellett pörgettek, mint DJ Seinfeld vagy a Beesmunt Sound System, a saját estjeiken pedig csak úgy repkednek a vidám emojik, így nem kérdés, hogy a szelekcióik simán pótolják a D-vitamint.

OMOH

Fotó: OMOH

Elindulása óta az OMOH partijaitól hangos az LMBQT éjszakai élet. A saját magát „homohouse kommandóként” definiáló trió lemezestáskájában ugyanúgy megtalálható az izzasztó berlini kazamata-technó mint a sistergős acid, de a zene mellett ugyanolyan fontos számukra a politikai és identikai tartalom is. „Szeretnénk, ha valakiknek erőt adhatnánk ahhoz, hogy elfogadják magukat olyannak, amilyenek. Ez az igazi cél, minden más abszolút mellékes.” – nyilatkozták a velük készült interjúnkban, amiben arra is kitértek, hogy a havi egyszeri Központos DJ-zésen kívül miért érdemes pirossal bekarikázni július 27-ét, amikor is Jackie House lesz a vendégük.

OMOH - Jackie House (US)
  • 1500 - 2000 Ft
  • 2018.07.27. 23:00 - 2018.07.27.

  • Lärm
  • 1073 Budapest, Akácfa utca 51. (1. emelet)

Aspirin

Fotó: LARM

Havonta két alkalommal válogatott gép- és bakelitkezelők veszik be a LÄRM-et, hogy az elektronikus zene minden szegletét a tánctérre exportálják a Chicago house-tól a nyers, fémes indusztriálig. Főként magyarok, ritkábban külföldiek, de mindkét merítésből szigorúan a legizgalmasabb nevek: Galactic Jackson, Noahstas, J. Mono vagy a Wave Twins egyik fele, LAU csak pár fellépő a sok közül. Attól tehát biztosan nem kell tartani, hogy hamar ráununk a felhozatalra, az Akácfa utcai bunkerbe pedig semmilyen fény nem jut be.

Dalmata, Sit!

Fotó: TELEP

A Dalmata Daniel kiadó alapító-mindenese, Max Sinclair szombatonkénti TELEP-es DJ-konferenciáján a meghívott vendégek (mint Galactic Jackson, S. Olbricht vagy Imre Kiss) gondoskodnak arról, hogy ne akarjuk a Madách teret a Balatonra cserélni. A hangulat, a fellépők vagy épp a lemezestáska tartalmától függően bármilyen stílus megpördülhet, de a fő csapásirány stabilan az elektronikus zene izgalmas és/vagy minőségi oldalhajtásai.