Élmény
Nyiss te is Budapestre! – 5 program a Nyitva! Fesztiválon
Nyiss te is Budapestre! – 5 program a Nyitva! Fesztiválon

Már zajlik a május 1-ig tartó, a KÉK ‒ Kortárs Építészeti Központ által második alkalommal megrendezett Nyitva! Fesztivál, melynek célja, hogy üres budapesti üzlethelyiségek tulajdonosai és maguknak helyet kereső kezdeményezések egymásra találjanak. A fesztivált különféle programok kísérik, ezekből ajánlunk most ötöt.

Hungary to Go megnyitó Tetkókészítő workshop 3D ruhatervező workshop Bútortervezés és modellezés Öko-ékszerkészítés

Hungary to Go megnyitó

A pop-up boltban különleges design souvenir tárgyak közül szemezgethetsz. Megismerkedhetsz a grafikuscsapat tagjaival, beszélgethetsz inspirációról, bemutatják az alkotásokat, melyeket használati tárgyként megvásárolhatsz. A kvízjátékon meg is nyerheted a kedvenc terméked.

Mikor? április 8., 19:00
Hol? Villányi út 10.
Mennyiért? ingyenes
Bővebben

Tetkókészítő workshop

Fotó: https://www.flickr.com
A gyerekek megtanulhatják, hogyan készítsék el a saját tetoválásaikat. A foglalkoztatás során mindenki megrajzolja az általa elképzelt szörnyeket, figurákat, állatokat, és megtanítják nekik, hogy hogyan lesz a rajzukból ideiglenes tetoválás. A workshop végén mindenki hazaviheti az A5-ös lapot megtöltő saját, egyedi tetkóit. 

Mikor? április 9., 10:00
Hol? Nano
Mennyiért? 1500 Ft
Bővebben

3D ruhatervező workshop

A Marvelous Designer egy szabásmintázásra alapuló 3D-s szoftver, amiben könnyen és hatékonyan lehet megtervezni, elkészíteni és prezentálni a ruhadarabokat. A workshopon megismerkedhetsz a kezelőfelülettel, megtervezhetsz és kivitelezhetsz egy projektruhát a program segítségével. A tanfolyam alatt sem a 3D-s képzettség, sem a szabásmintázás ismeretének hiánya nem hátrány, mert mindent az alapoktól kezdenek, és a kapott tudás alapján már képes lehetsz saját terveket kivitelezni.

Mikor? április 11., 16:00
Hol? Heinrich Studios
Mennyiért? 2500 Ft
Bővebben

Bútortervezés és modellezés

Fotó: https://www.flickr.com/
Polc, sámli, lámpa és egyéb kisléptékű bútorok tervezése történik itt. A designerek koordinálásával együtt ötletelhetsz és modellezhetsz. A szükséges alapanyagot biztosítják a szervezők, és természetesen az alkotás hazavihető.

Mikor? április 13., 17:00
Hol? Supermarket Gallery
Mennyiért? ingyenes
Bővebben

Öko-ékszerkészítés

Ha szereted az ékszereket, és van egy kis kézügyességed, valamint imádsz szabni, vágni, ragasztani, akkor április 22-ének estéjét a RePitykében érdemes eltöltened. Ott hulladék bőrből, maradék farmerból és Nespresso-kapszulákból elkészítheted az egyéniségedhez illő ékszereidet.

Mikor? április 22., 17:30
Hol? RePityke
Bővebben