Élmény
Nem kispályázunk, vagyis de: 8 fedett focipályát ajánlunk!
Fotó : ujpalotaisportcentrum.hu
Nem kispályázunk, vagyis de: 8 fedett focipályát ajánlunk!

Fociznátok a haverokkal, de nem sikerül normális pályát találni? Néhányan finnyáskodnak az őszi rossz idő, vagy a világítás hiánya miatt? Idegesít, ha műfűdarabokat kell kiönteni a cipődből meccs után? A szabadtéri focis időszak végének közeledtével összegyűjtöttünk nyolc olyan pályát, ahol nem nagyon fordulhatnak elő ilyen problémák.

Futballaréna Gold Center BME Sportközpont Metrosport BHG Egressyfitness ELTE Sporttelep Újpalotai Sportcentrum

Futballaréna

Még Arany Ászok Futballaréna néven nyitott meg a műfüves kispályás sport- és futballcentrum jó 14 évvel ezelőtt, amely szurkolói tornák, nemzeti terembajnokságok, céges rendezvények állandó, jól bejáratott helyszíne. A bevezetőben említett műfűvel itt „számolni kell”, viszont legalább jó a minősége. Az arénát a tél kezdetével befedik és fűtik. Magyarországon egyedülálló módon három kitűnő minőségű műfüves focipálya, a hozzá tartozó lelátók, villanyvilágítás, kiszolgáló helységek (öltözők, zuhanyzók, stb.), valamint egy 160 fős kapacitású büfé található a Fehérvári úton.

Hová menjetek? XI., Fehérvári út, 124-126. 
Mennyit dobjatok össze? Függ az időponttól és a világítás beüzemeltetésétől is, de 9-13.000 Ft között/óra. 
Weboldal

Gold Center

Fotó: A Gold Center Facebook-oldala
Igyekezni kell a foglalással, mert a legnépszerűbb időpontokban (hétköznap munka után/utolsó metró előtt) nehéz bejutni a Gold Center híres ketreceibe. Négy, palánkos, parkettás pálya közül lehet választani és itt bizony nem nagyon van idő  a pihenésre, mert csak gól esetén akad minimális holtidő a meccseken. Nyolc-tíz fő kell a tökéletes játékélményhez.

Hová menjetek? XI., Budafoki út 113.
Mennyit dobjatok össze? Ha nagyon korán vagy nagyon későn mentek szinte ingyen van (4-5000 Ft/óra), csúcsidőszakban se vészes (8500-9500 Ft).
Weboldal

BME Sportközpont

Fotó: bmefitness.hu
Ha BME-s vagy/voltál, alighanem ismered a termet: légkondicionált és fűtött pályán futballozhatsz 100 négyzetméteren. Hosszú távú bérlésre is lehetőség van, ha például 10 alkalomra foglaltok be előre, egy tízest spórol a társaság. A sportközpont egyébként nem csak focira vehető igénybe: röplabda, floorball, tollaslabda és asztalitenisz szerepel a kínálatban. 

Hová menjetek? XI., Bertalan Lajos utca 4-6.
Mennyit dobjatok össze? 7-10 000/óra.
Weboldal

Metrosport

Fotó: Metrosport Facebook-oldala
Ettől a héttől kezdve indítják a téli szezont a XVI. kerületi Metrosportban, ami azt jelenti, hogy áprilisig fedett helyen játszhattok, tetszés szerint választható vonalas vagy palánkkal körülvett pályán. A közelben lévő kocsmában kibeszélhetitek a meccset egy sör mellett.

Hová menjetek? XVI., Csömöri utca 158.
Mennyit dobjatok össze? A vonalas pálya óradíja (14 000) drágább a palánkosénál (12 000) – csúcsidőről beszélünk.
Weboldal

BHG

Fotó: bhgfoci.hu
Nem hiába tartják óriáskerületnek a XI.-et, még egy jó lehetőséget ajánlunk onnan. Ár-érték arányban talán ez az újbudai terem vezeti a toplistát: kulturált öltözőkkel, jó minőségű és hangulatos, linóleummal borított pályával, falba épített kapukkal felszerelt. Ez is ketrec-jellegű, tehát lazításra itt se nagyon számítsatok. A hagyományos teremfutball mellett egyébként kipróbálható a jorkyball.

Hová menjetek? XI., Sopron út 19.
Mennyit dobjatok össze? 5500-9100 Ft. Van bérlet is.
Weboldal

Egressyfitness

Fotó: Az Egressyfitness Facebook-oldala
Talán nem annyira ismert hely ez (edzőterem alapból), ráadásul megtalálni sem egyszerű (a parkolón átvágtatva lehet bejutni). Az átlagosnál kisebb méretű pályáról van szó, tehát akkor szervezzétek ide a focit, ha kevesen vagytok; inkább 2×3 fős csapatoknak fekszik igazán. Szintén linóleum borítású a felület, használható hagyományos kézilabda kapukkal, illetve kicsikkel. Az öltöző picit talán szűkös, viszont ez összeállításunk egyik legolcsóbb pályája.

Hová menjetek? XIV., Egressy út 23-25.
Mennyit dobjatok össze? 6000 Ft/óra – bármikor
Weboldal

ELTE Sporttelep

Fotó: eltesport.hu
Ezt a pályát mindenki ismeri, aki rúgott már labdába a fővárosban szervezett keretek között. Télre sátrat húznak az ELTE Bogdánfy úti arénájára, egészen pontosan két műfüves pálya fölé kerül védelmet adó tető. Az intézmény hallgatói és dolgozói kedvezménnyel foglalhatják be Budapest egyik legnépszerűbb kispályás focis centrumát. 

Hová menjetek? XI., Bogdánfy út 10/a
Mennyit dobjatok össze? 8-10 000 Ft/óra
Weboldal

Újpalotai Sportcentrum

Fotó: ujpalotaisportcentrum.hu
Vérbeli dühöngő, de kizárólag világos talpú cipőben cirkálhattok a parketten, és csak klasszik teremfoci labdával vehetitek célba a kapukat. Kissé puritán, de hangulatos, a célnak tökéletesen megfelelő terem található az Újpalotai Sportcentrumban, ahol ideálisan hat emberre van méretezve a pálya, és még olcsó is.

Hová menjetek? XV., Drégelyvár utca 57-63.
Mennyit dobjatok össze? 3900 Ft/óra
Weboldal