Élmény
Napfény és mozgás egyszerre – budapesti strandok, ahol zavartalanul úszhatunk
Fotó : Hartyányi Norbert / We Love Budapest
Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace, lépcső, lépcsőház

A nagyobb budapesti uszókomplexumok, a Hajós, a Dagály és a Császár-Komjádi a FINA miatt zárva tartanak egészen szeptemberig, de szerencsére így is találunk olyan strandot és uszodát, ahol egy kifejezetten úszóknak fenntartott kültéri medencében élvezhetjük egyszerre a mozgás örömét és a nyári napsugarakat. Mutatjuk, hova menj, ha a vizes világbajnokságtól sportos hangulatba kerülve kedvet kaptál az úszáshoz.

Római Strandfürdő MOM Sport Uszoda és Sportközpont Külkerpark Vituki Strand BVSC Sportuszoda Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda Paskál Strandfürdő Pünkösdfürdői Strand Palatinus Strandfürdő

Római Strandfürdő

Már a római időkben is ejtőztek a szent helyként tisztelt fürdőben. 1964 óta modernizált formában, 2000 óta pedig felújítva várja a látogatókat. Itt számtalan extra szolgáltatás, szauna, gőz, játszótér, szabadtéri fitneszpark és büfésor várja a látogatókat, találunk gyerek- és a nyakzuhannyal, sodrófolyosóval, csúszdaparkkal és pezsgőztetővel ellátott strandmedencét is. Egy hűvösebb, 33 méter hosszú úszómedencében zavartalanul róhatjuk a kilométereket. Néhol római kori emlékek, illetve azt megidéző dizájn tiszteleg a történelem előtt.

Felnőtt belépő: hétköznap 2 400 Ft, hétvégén 2 700 Ft

Római Strandfürdő
 • 1031 Budapest, Rozgonyi Piroska utca 2.
 • Pénztárzárás: egy órával a strand zárása előtt

MOM Sport Uszoda és Sportközpont

A hetvenezer négyzetméter zöldterületen fekvő komplexumban edzőtermek, focipályák, gőzkabinos-szaunás wellnessrészleg, valamint benti és egy 33 méteres, 8 sávos kültéri strandmedence található. Ha itt tempózunk, megnyugtató lehet a gondolat, hogy az úszómedencék vizét UV technológiával előtisztítják, feleannyi klórt felhasználva, mint más uszodák.

Felnőtt napijegy: 3200 

MOM Sport Uszoda és Sportközpont
 • 1123 Budapest, Csörsz utca 14-16.

Külkerpark

A budai hegyek közé eldugott sport-és pihenőkomplexumot nehezen találtuk meg, de abszolút megérte a fáradtság. Kivételes környezetben, az erdő közepén vár a teniszpályákkal, 500 méteres futópályával, különböző labdajátékpályákkal és mászófallal felszerelt strand, amelyen egy 33 méteres, 8 pályára tagolt úszómedencében úszkálhatunk kedvünkre. A gyerekeket sem kell otthon hagyni, nekik egy tan- és kismedence áll rendelkezésükre a pancsoláshoz és az első karcsapásokhoz.

Felnőtt belépő: 2 900 Ft

 

 • 1021 Budapest, Budakeszi út 73c.
 • Hétfő - vasárnap: 06:00 - 19:45

Vituki Strand

A Vituki sporttelep strandját szokás a város egyik legolcsóbb és legeldugottabb strandjaként emlegetni. A 2-es villamos lágymányosi végállomásától 5-10 percig kell sétálni a Duna felé, ahol parkos környezetben találjuk az egy medencével, szaunával felszerelt, a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézethez tartozó egyszerű strandot. Masszázs, vízitorna, úszásoktatás is igénybe vehető, de teniszezni is lehet, a büfé pedig kifejezetten pénztárcabarát más strandokhoz képest.

Felnőtt belépő: 1650 Ft

 • 1095 Budapest, Kvassay Jenő út 1.
 • Hétfő-vasárnap: 06:00-20:00

BVSC Sportuszoda

A Budapesti Vasutas Sport Club Úszószakosztályának élénkkék színű otthona a Városliget mellett található, és külsősök számára is nyitva áll. 2015-ben adták át az új uszodaépületet, és a benti tan- és úszómedencéken kívül van nyári medence is, amely május 1-től augusztus 31-ig üzemel. Nemrég egy  új, 50 méteres, nyolcpályás, fix sátortetővel rendelkező kültéri úszómedencével gazdagodott, ami a vizes világbajnokság egyik edzőmedencéjeként funkcionál; vele együtt megújult a kinti strandmedence és annak környezete is.

Felnőtt belépő:   2 200 Ft

 • 1142 Budapest, Szőnyi út 2.
 • Hétfő-péntek: 06.00-20.40, szombat-vasárnap: 06.00-19.10

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

A főváros egyik leghangulatosabb strandját épp felújítják, de ettől függetlenül zavartalanul üzemel a strandmedence és a 33 méteres, 4 sávos és természetes ásványvízzel töltött úszómedence, valamint a szauna is. A gyönyörű ősfákkal körülvett fürdőben molinókon lehet szemrevételezni, milyen lesz az épülő wellness- és fürdőkomplexum, amelyet a 2018-as szezonban vehetnek birtokba a vendégek.

Felnőtt belépő: 1 000 Ft

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda
 • 1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6.
 • Télen: K-Sz 6:00-19:00, V 7:00-14:00

Paskál Strandfürdő

Zuglót erősíti a főváros legfiatalabb, 1989-ben épült strandja, melynek medencéit termálvizek táplálják. A 33 méteres úszómedence télen sátorral lefedve üzemel. 2016-ban a fürdő fedett egységgel bővült, amelynek része egy tanmedence, egy gyerekmedence, geotermikus szauna, egy gyógymedence és egy kinti-benti, vízi bárral üzemelő élménymedence is, ahol különböző kényeztetések közepette koktélozgathatunk.

Felnőtt belépő: hétköznap 2400, hétvégén 2600 Ft

Paskál Strandfürdő
 • 1141 Budapest, Egressy út 178.
 • Pénztárzárás: 19:00

Pünkösdfürdői Strand

A 2003-ban felújított, terebélyes fákkal és rózsalugasokkal ékesített strandot Hajós Alfréd tervezte a Duna partjára, Óbudára. Élménymedence és csúszdás gyerekmedence is található itt, és miután jól kifárasztottuk magunkat az 50 méteres úszómedencében, akár a 25 fős szaunában is ellazíthatjuk fáradt tagjainkat.

Felnőtt belépő: 1 900 Ft

Pünkösdfürdői Strand
 • 1039 Budapest, Királyok útja 272.
 • Pénztárzárás: zárás előtt egy órával

Palatinus Strandfürdő

A Palatinus volt a főváros legelső szabadtéri fürdője, vagyis a legelső strandja. Az elmúlt évben felújításon esett át a főépület és a medencék szűrői, megújult az éttermi részleg, és létrehoztak egy komplett termálrészleget az alagsorban. A Margitsziget fúrt termálkútjai biztosítják a vizet, a strand tíz medencéje közt hullámmedencét és csúszdákat is találunk, a 40 méteres, 22-24 fokosban lehet komolyabb úszótevékenységet végezni.  Nem mellesleg nemrég Bíró Lajos  nyitott itt büfét; a Laza Pala minőségi strandételeket kínál. 

Felnőtt belépő: hétközben 3000 Ft, hétvégén 3400 Ft

Palatinus Strandfürdő
 • 1138 Budapest, Margitsziget
 • A belső rész előreláthatóan 2017. július 3-án nyit!

A cikk megjelenését a Bp2017 Nonprofit Kft támogatta.