Shopping
Mit hordunk idén ősszel? – 5 kiegészítőtervezőt kérdeztünk
Fotó : Delacier
Wasser, strandbár

Ha úgy érzed, némi gardróbfrissítésre van szükséged, megmutatjuk, mivel készülnek az előttünk álló szezonra a hazai tervezők. Öt márka dizájnerét csíptük el egy villáminterjúra, amelyben nem csupán saját kollekcióikról meséltek, de azt is elmondták, hogy ha csak egy darabra ruházol be, mi legyen az!

Dorivisy VYF Alma Abonyi Delacier ANNA AMELIE

Dorivisy

 

Kérlek, jellemezd röviden az aktuális kollekciót!

Az AZZURRORO-ban a természet hihetetlen változatossága és az ötvösség legszebb hagyományai — anyaghasználata és technikái — kortárs felfogásban mutatkoznak meg. Újra a természetből merítettem inspirációt: légies, szitakötőszárnyakra emlékeztető formákkal dolgoztam, s ez alkalommal szerintem elmosódik a határ a szigorúan vett alkalmi ékszer és a hétköznap is viselhető vagány darabok között. Az ezüstfelületek egy része kék ródiumbevonatot kapott, de felfedezhetők sárga- és roséaranyozott részletek is. Akárcsak a korábbi kollekciókra, ezúttal is igaz, hogy nem készült két egyforma darab.

 

Melyik modell a kedvenced?

A Dragonfly fülbevaló roséarany változata. Annyira finom, selymes, meleg hatású és elegáns. Azonnal szerelembe estem, mikor elkészültem vele.

 

Mit tartasz a szezon kulcsdarabjának?

Szerintem a Fan fülbevaló univerzális. Ez egy szögletes huzalból készült, fél szárny formájú ékszer, amely nem túl nagy, nem hivalkodó, tökéletes egy sportos ruhához is, de ha az ember egy estélyivel viseli, akkor elég ez a fülbevaló, hogy ragyogjon.

 

WEB

 

Kapható: PUNCH Store, decolaborwonderLAB

VYF

 

Kérlek, jellemezzétek röviden az aktuális kollekciót!

A harmadik kollekciónk az eddigi tematikához hűen ismét egy olyan témát dolgoz fel, amely sokak számára a mindennapok része: az irodai környezet, annak jellegzetes enteriőrjei, tárgyai, színei és hangulatai. A széria célja, hogy ünnepeljük az irodai dolgozókat,  átértelmezzük az irodai lét szürkeségét, monotonitását és sematikusságát, s egy inspiratív, élettel teli közeggé varázsolva, rávilágítsunk annak szépségeire. A The Office sorozatban ismét öt nagy mintát terveztünk, amelyek egy-egy helyszínen, szituáción keresztül dolgozzák fel a témát. Ezeket két kisebb kendővel egészítettük ki, illetve most először uniszex zseb- és öltönykendőket is készítettünk.

 

Melyik modell a kedvencetek, és miért?

Mindegyiket szeretjük, hiszen Tomi például gyerekkorában sokat időzött édesapja irodájában, többek között itt tanult meg rajzolni. A legjobbnak az italautomatával és kávéfőzővel felszerelt tipikus irodai konyhát bemutató mintát tartjuk.

 

Mit tartotok a szezon kulcsdarabjának?

Az uniszex darabok nagyon sokféleképpen hordhatók. A fiúk viselhetik nyakban és zakózsebben, a lányok pedig karon, hajban, sőt akár egy kézitáskára csomózva is jól mutat.

 

WEB

 

Kapható: saját webshopThe Garden Studio 

Alma Abonyi

Kérlek, jellemezd röviden az aktuális kollekciót, akár 5-6 érzékletes jelzővel, hívószóval kiegészítve!

A sarki fény hangulatát idéző AURORA kézzel készült darabjai feldobják a szürkébb hétköznapokat, és beragyogják a különleges estéket. A sorozatot klasszikus formák, de annál izgalmasabb fémes színek és puha szőrmék jellemzik, s a szokásostól eltérő módon ez alkalommal apránként született meg a teljes kollekció. Szép lassan szerettem bele egy-egy anyagba, míg végül organikusan állt össze egésszé ez a válogatás.

 

Melyik modell a kedvenced a téli kollekcióból, és miért?

A zöld szőrös, általam „szentjánosbogarasnak” hívott, bőrből készült MIRAGE, egy mini doboztáska, az aktuális favoritom.

 

Mit tartasz a szezon kulcsdarabjának?

A nude és ezüst kombinációjú SCANDAL-t. Mindennapokra is praktikus, ám egy esti programra is tökéletes választás. Visszafogott, klasszikus az alap, az ezüst pöttyök és felületek azonban egy kis extravaganciával fűszerezik.  

 

WEB

 

Delacier

 

Kérlek, jellemezd röviden az aktuális kollekciót!

Az aktuális szezonban a BIONIC sorozat darabjait vittük tovább és bővítettük új színekkel. Korábban a festett és a szálcsiszolt acélt metál színű bőrökkel társítottuk, a matt árnyalatokat pedig high-tech hatású bőrök tették különlegessé. Most a szálcsiszolt acél mellé télies árnyalatokat, feketét és sötétszürkét társítottunk. Az ékszerek között kisebbek és látványdarabok is találhatók, és természetesen táskák és övek is készültek.

 

Melyik modell a kedvenced a téli kollekcióból, és miért?  

Számomra a SEARY karperec az egyik nagy kedvenc, mivel ebben megjelenik a márkára oly jellemző, kézzel készült cérnaképtechnika, amelyet az acél és a bőr fúziója tesz igazán különlegessé.

 

Mit tartasz a szezon kulcsdarabjának?

A LOW nyakpánt egyszerre minimalista, mégis rettentően látványos, hiszen kétféle bőrből készül. Nagyon jól hordható hétköznapokon is.

 

WEB

 

Kapható: saját webshopCLIQUE Design StudioMonofashion 

ANNA AMELIE

 

Kérlek, jellemezd röviden az aktuális kollekciót!
Az AW’17 sorozat az újragondolt retró jegyében született. Az új modelleken a klasszikus őszi színek, az izgalmas textúrájú bőrök: extra felületű lakk és a háromdimenziós hatású változatok jelennek meg, amelyekkel nagyon szépen mutat a már klasszikusnak mondható arany ANNA AMELIE prégelt logózás. 

 

Melyik modell a kedvenced a téli kollekcióból, és miért?
A kedvenc darabunk a 3D-s hatású lilás-bordó lakkbőr ELLE kézitáska, valamint a víztaszító réteggel bevont ­ matt bőrből készült BRIGITTE táskánk. Csodásan mutat a matt bordó és a fényes aranylánc, valamint a logó kontrasztja. 

Mit tartasz a szezon kulcsdarabjának?
A válltáskaként és hátizsákként egyaránt hordható GRACE táskánkat, ami praktikumának, valamint gyönyörű színeinek és anyaghasználatának köszönhetően tényleg kulcsdarabja lehet az őszi-téli ruhatárnak. 

 

WEB

 

Kapható: saját webshop, PUNCH Store, Berlin Store BudapestMONO art & design