Shopping
Mit hordunk idén ősszel? – 5 divattervezőt kérdeztünk
Fotó : INQ

Ha úgy érzed, némi gardróbfrissítésre van szükséged, megmutatjuk, mivel készülnek ez előttünk álló szezonra a hazai tervezők. Öt márka dizájnerét csíptük el egy villáminterjúra, amelyben nem csupán saját kollekcióikról meséltek, de azt is elmondták, hogy ha csupán egy darabra ruházol be, mi legyen az!

konsanszky – Dóra Konsánszky ÁERON Je Suis Belle DAIGE INQ

konsanszky – Dóra Konsánszky

We Love Budapest: Kérlek, jellemezd röviden az aktuális kollekciót!

Konsánszky Dóra: Az 1950-es évek második feléhez köthető festészeti irányzat, az absztrakt expresszionizmus képi világa, Mark Rothko, Mark Tobey, Barnett Newman, de még erőteljesebben az ázsiai kalligrafikus kézlenyomatok „hűvös elrendezője”, Franz Kline gesztus- és érzelemfestészete hatott erre a kollekcióra. Ezzel párhuzamosan az 50-es 60-as évek űrkutatása is inspirált, a kőzetbolygókról készült NASA felvételekből is merítettem a tervezés során. A Beyond Controversy kollekció egyszerre fejezi ki a végtelen és megismerhetetlen kozmosz iránti örök érdeklődést és belső világunk mindent átszínező expresszionizmusát.

 

WLB.: Melyik look a kedvenced a téli kollekcióból és miért?

K. D.: Erős a kollekcióban a denim hangulatra építő, különlegesen koptatott, kézzel festett, szintén a kőzetbolygók felületét és az expresszionizmust egyszerre idéző vonal, ami azért túllép és kicsit át is értékeli a farmerek hagyományos kategóriáját. Ezek a darabok egyszerre egyediek és hordhatók, hiszen mindegyikük kézzel festett, mégis az utcai viselet kategóriájába tartozik.

 

WLB.: Mit tartasz a szezon kulcsdarabjának?

K. D.: Az egyik egy színes szőrme kiskabát, ami igazán látványos és hangsúlyos darab, illetve egy NASA felvételből készült grafikát, ami több felsőnkön is megjelenik. 

 

WEB

Facebook

Kapható: Konsanszky Showroom saját webhsopBerlin Store BudapestHababa Designer Store and GalleryMy Day CollectionMono Art and DesignONE Fashion BudapestThe Velvet Chemistry

konsanszky - Dóra Konsánszky
  • 1016 Budapest, Aladár utca 17. fsz.2.

ÁERON

 

We Love Budapest: Kérlek, jellemezd röviden az aktuális kollekciót!

Áron Eszter: A 2017-es őszi-téli kollekciónkat a lelassulás és a természethez való visszatérés, a kirándulás ihlette. Tavaly jártam Hargitán, aminek lélegzetelállító tájai, hegyi patakjai, tavai, festői hegycsúcsai és végtelen fenyvesei azonnal megihlettek. A nagyvárosok digitális zaját elhagyva az itteni békés hangulatot szerettem volna megörökíteni, kényelmes, ugyanakkor bohém, fényűző otthoni viseletek tervezésével.

 

Ezt az elszigetelt, hegyek közti kirándulást továbbgondolva a ruhák részleteiben a hegymászók, kempingezők, túrázók és cserkészek egyenruhájának elemei köszönnek vissza zsebek, nyakkivágások, kapucnik és különböző fémkiegészítők, kellékek formájában. Hargita meseszerű látványa és az ottani tradicionális viseletek ihlették a kollekció romantikusabb, fodrokkal, illetve hagyományos darázsolt technikával díszített darabjait.

 

WLB.: Melyik look a kedvenced a téli kollekcióból és miért?

Á. E.: A királykék puha bőr felső gumis nyakmegoldással, hozzá a romantikus, klasszikus rakott szoknya és a felső alá felvett ropogós fehér ing, melynek nyak része a cserkészek egyenruháját idézi. Nagyon izgalmasnak találom, ahogy a különböző ruhadarabok találkoznak.

 

WLB.: Mit tartasz a szezon kulcsdarabjának?

Á. E.: A kissé férfias blézerünket emelném ki, amely a modern erős nőt testesíti meg a mai rohanó és kemény világban.

 

WEB

Facebook

ÁERON
  • 1051 Budapest, Zrínyi utca 4.

Je Suis Belle

 

We Love Budapest: Kérlek, jellemezd röviden az aktuális kollekciót!

Kiss Tibi: A célunk egy saját szemlélet közvetítése, a márka egyéni karakterének megtartása, folyamatos alakítása kompromisszumok nélkül. Az aktuális szezonban folytatjuk a 2016-os „26 nő kollekció” eszmeiségét. Nem is feltétlenül ruhákban, hanem aprólékosan kidolgozott részletgazdag képekben gondolkodunk, sokféle díszítőtechnikát, kézi munkát alkalmazunk, szokatlan anyagtársításokkal, színkombinációkkal, erős színekkel dolgozunk.

 

A nőkhöz fűződő viszonyunk intim és interaktív: megfigyeljük őket, és élettörténeteikből, egyéniségeikből, kissé szabálytalan, különleges karaktereikből építjük fel a kollekciók inspirációs vázát. Minden ruha egy képzeletbeli női jellemvonást, gondolatot, gesztust vagy hangulatot testesít meg: kacagást, szabad szellemet, cinizmust, humort, hebrencskedést, kacérságot, pillarebegtetést, panaszáradatot, önbizalmat, kétségbeesést, hisztériát, gondoskodást, kreatív megvilágosodást, megnyugtató cirógatást, életörömet, boldogságot.

 

WLB.: Melyik look a kedvencetek a téli kollekcióból és miért?

K. T.: A kedvenc darabunk a szivárványos kabát: játékos és karakteres.

 

WLB.: Mit tartotok a szezon kulcsdarabjának?

K. T.: A különböző kötött panelekből összeállított, kényelmes és praktikus pulóvereket és pulóverruhákat.

WEB

Facebook

Je Suis Belle
  • 1053 Budapest, Ferenciek tere 11.

DAIGE

 

We Love Budapest: Kérlek, jellemezd röviden az aktuális kollekciót, akár 5-6 érzékletes jelzővel, hívószóval kiegészítve!

Tóth Melinda: A kollekciót a nagymamám, Viktória Piroska inspirálta, ezért is a kapta a V.P. nevet.  Az ő szekrényében található ruhákból, terítőkből és örökölt darabokból merítettünk ötleteket, és mixeltük ezeket. A végeredmény könnyed elegancia és laza sportos elemek kombinációja, amelyek egy kényelmes, hordható ruhatárrá állnak össze. A kollekciót némi nosztalgia, romantika, könnyedség és persze humor is jellemzi. 

 

WLB.: Melyik look a kedvenced a téli kollekcióból és miért?

T. M.: A romantikus selyemruhákat szeretem a legjobban, amelyek szerintem jól ellensúlyozzák az „úgysem hiszek a férfiaknak” pólók csalódottságát. 

 

WLB.: Mit tartasz a szezon kulcsdarabjának?

T. M.: Szerintem minden ősz/tél kulcsdarabjai a kabátok, függetlenül az aktuális trendektől. 

 

WEB

Facebook

DAIGE
  • 1085 Budapest, Üllői út 32. II.emelet

INQ

We Love Budapest: Kérlek, jellemezd röviden az aktuális kollekciót, akár 5-6 érzékletes jelzővel, hívószóval kiegészítve!

Csík Orsolya: Olyan hétköznapi darabokat készítünk, amik könnyedén illeszthetők bárki ruhatárába, miközben lehetnek karakteres, meghatározó holmik is. Az aktuális téli kollekcióban a nehéz, vastag síöltözék és a papír öltöztetőbabák finom világa találkozott egymással. Sűrű rétegek és játékos pántok jellemzik a sportosabb és a líraibb modelleket egyaránt. A fehér, kék és barna alapszínek mellett meghatározóak a harsány telített tónusok; míg a puha dzsörzé és softshell lágy selyemmel, bársonyos düftinnel és ropogós puplinnal egészül ki. 

 

WLB.: Melyik look a kedvenced a téli kollekcióból és miért?

Cs. O.: A dohánybarna düftinruha, mert egy nagyon egyszerű elemtől lett látványos. Úgy feltűnő, hogy közben finom és tiszta marad. Szerintem nagyon elegáns, főleg, ha valaki jól tudja viselni. 

 

WLB.: Mit tartasz a szezon kulcsdarabjának?

Cs. O.: A vastag, sportos túlméretezett pulóvereket.

 

WEB

Facebook

Kapható: MONO art & designwonderLAB