Gasztró
Megmutatjuk a főváros legjobb hamburgereit
Fotó : Balkányi László - We Love Budapest
Megmutatjuk a főváros legjobb hamburgereit

A fővárosi burgerforradalom a következő szintre lépett, és már a legkisebb helyen is a minőség olyan szinten várható el, amiről akár pár évvel ezelőtt is csak álmodozhattunk. Nem is kell messze menni, az elmúlt egy évben is hatalmas volt a pörgés: helyek zártak be, alakultak át, vagy éppen nyitottak meg. A következő nemzeti Hamburger Dayhez közeledvén most mi is összeszedtünk egy listát a főváros legjobbjairól, kategóriákba rendezve.

Robinson Étterem Baltazár Budapest TGI Friday’s Pesti Burger & Bar W35 ROM Beer & Burger Bajor Söröző Bölcső Kandalló Kert Dob3 Locavore Restaurant Budapest Magic Burger Finomító Kantin Burger's Bar Bodega Konyha Big Daddy Burger Bár Sza-Sa Burger & Gyros Zing Burger Black Cab Burger Pig 37 Blitz-Grill Jack's Burger

Robinson Étterem

Fotó: Jancsa János
Dario Cecchini, mond ez a név valamit? Nos, nem baj, ha nem, csupán a világ legjobb henteséről van szó, aki, hogy, hogy nem, a Városligeti-tavon ringatózó éttermet is ellátja a húsaival. A faszenes Josper kemencében készült burger elképesztően jó és ötletes, de a többi húsfélében (steakek!) sem fogtok csalódni. Bár nemrég volt egy séfcsere, és az összeszokott Varga-Hadzsala párost Ferencz Gábor váltotta, ha hozzátesszük, hogy ő az Opusból jött, azt hiszem ezzel mindent elmondtam. Figyelem, a burgereket csak esténként lehet kérni!

Ár: 4500 forint
Facebook

Baltazár Budapest

Fotó: Baltazár
A Zsidai csoport legfrissebb várbeli étterme, házilag darált hússal, és szintén egy Josperrel. Tipp, ami annyira titkos, hogy a séf, Litauszki Zsolt is csak egy sötét sikátorban merte elmondani: marhaburger vargányával és kék sajttal.

Ár: 2480 – 2980 forint

Baltazár Budapest

TGI Friday’s

Fotó: Jancsa János
Cím: 1067 Budapest, Oktogon tér 3.
Nyitvatartás: H-V: 11:00 – 00:00
Facebook

Az Oktogonon és a Westendben mindenkit várnak, hatalmas amerikai stílusú, minőségi burgereikkel. Különlegességeik a Philly Cheese Steak, Guacamole és a Jack Daniel’s hamburgerek

Ár: 2750 – 3450 forint

Pesti Burger & Bar

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Cím: 1094 Budapest, Tompa utca 21.
Nyitva tartás: 12:00 – 22:00
Facebook 

Az idei első negyedév nagy felfedezése! A kilencedik kerület szívében megbújó kis bárban bizony olyan mesteri burgerek készülnek, ami láttán minden valódi rajongó megnyalja az összes ujját. Aki a volt Atakám tulajdonost, Háda Imrét vélné a pult mögött látni, az bizony nem téved, és ha kikéri a sajtos-baconös (ami valójában érlelt sonka!), medvehagymás, vagy épp a laskagombás burgert, rögtön megérti, miről is beszéltem az előbb. Tökéletes összhatás, fantasztikusan finom ízvilág, és olyan gyorsan elfogy, hogy csak a vicc jut róla eszünkbe: ha lenne, akkor már nem lenne.

Ár: 1290 – 1690 forint

W35 ROM

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Kibővült üzlethelység, szezonális burgerek (most épp egy dögös thai red curry), guadalajara mexikói bableves; és mindez Balogh Dani séf/tulajdonos keze munkáját dicséri, de ajánlom például a strombolit (tekert pizza), vagy egy jó quesát.

Ár: 1390 – 1890 forint

W35 Rom
  • 1072 Budapest, Klauzál utca 21.

Beer & Burger

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Cím: 1077 Budapest, Wesselényi utca 32.
Nyitva tartás: 11:00 – 03:00
Facebook

Sportkocsma plusz: nagy képernyős tévék, sörök, szuper kézműves hamburgerek, házi sült krumpli és hagymakarika, valamint tuti mártogatósok várják az idelátogatókat; akik ezt a jelek szerint eléggé komálják, hiszen alig van nyitva egy hónapja, máris óriási népszerűségnek örvend.

Ár: 690 – 1790 forint

Bajor Söröző

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest

A tavalyi második félév abszolút befutója volt, egy olyan helyen egy olyan burger, ami egyszerűen elképesztő. Egy kis kocsmáról beszélünk, de Tamás Bandi amit a konyhán megsüt, azt bizony mindenki megemlegeti. Ízlés szerint növelhető húspogácsák (van itt 17, 25, 34 és 51 dekás is), saját hambiszósz, mellé házi sült krumpli zománcos pohárban, na meg egy jófajta kézműves sör – Brewdog, Keserű Méz, Stari, de én a legutóbb például Motörhead-eset ittam, őrület!

Ár: 1100 – 1700 forint

Bajor Söröző
  • 1111 Budapest, Karinthy Frigyes út 12.

Bölcső

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
A fentebb említett helytől nem messze, kézműves sörök, minden ízében szuper hamburgerekkel, ahol a sült krumplitól kezdve a mártogatósokig minden házilag készül.

Ár: 1250 forint

Bölcső
  • 1111 Budapest, Lágymányosi utca 19.

Kandalló Kert

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
A nyár nagy durranása lesz: nyolckaros sörcsap, a közkedvelt burgerek (kecske, marha, csirke) nyáriasított verziói egy ezres alatt, plusz remek koktélok uborkával és mentával! Ja, és ha nem esett volna le, mindez szabadtéren, és mégis a város közepén.

Ár: 950 forint

Dob3

Fotó: DOB3
Ha este meginnánk valamit, ez lehet a tökéletes hely, a signature burgerrel karöltve, ami kék sajtot, barnasörös hagymacsatnit, és rukkolát is tartalmaz. Mindemellett van fish & chips, valamint elképesztően széles italválaszték, legyen szó sörökről vagy rövidekről.

Ár: 990 – 1650 forint

DOB3 (bezárt)
Cím: 1074 Budapest, Dob utca 3.

Locavore Restaurant Budapest

Fotó: Jancsa János
Cím: 1016 Budapest, Naphegy utca 67.
Nyitva tartás: H-P: 08:30 – 23:00, Sz: 10:00 – 23:00
Facebook

A Locavore szó annyit tesz, mint helyi beszerzés, az alapanyagok lokálisan való felkutatása, és ezek felhasználása, így csökkentve a szállítás miatt bekövetkező minőségromlást és minden ehhez kapcsolódó negatívumot. A hely séfje, Halász István sem ma kezdte a bizniszt, és ennek megfelelően össze is rakta a Naphegy burgerét. Egy tökéletes marhahúspogácsa, rajta egy Tehénlepény fantázianevű érlelt sajt, salátaként turbolya és tyúkhúr, mellé kétszer sült burgonya, és lyoni hagyma koronázza meg a fogást.

Ár: 2290 forint

Magic Burger

Fotó: Magic Burger
Lilla és Peti folyamatosan újabb ételeket lőnek föl az étlapra, legyen szó burgerről, hot-dogról, vagy desszertről. Ez meg is látszik, hiszen a telt ház gyakorlatilag folyamatos, de ne féljünk kivárni a sort, mert érdemes.

Ár: 750 – 3350 forint

Magic Burger

Finomító Kantin

Fotó: Finomító Kantin
Cím: 1027 Budapest, Varsányi Irén utca 33.
Nyitva tartás: H-Sz: 11:30 – 20:00
Facebook

A Széna tér környékén sem kell éhesek maradjunk, remek ebédmenük, levesek, tészták, és persze burgerek várnak ránk. Őrület, de nemrég például a klasszikus Moszkva tér burgert értelmezték újra – és még csalamádé is volt benne!

Ár: 890 – 1290 forint

Burger's Bar

Fotó: Burger's Bar
Cím: 1036 Budapest, Csemete utca 10.
Nyitva tartás: 11:00 – 24:00
Facebook

A harmadik kerület szépen lassan erősödik, a Kolosy környékén például szuper kézműves burgerek várnak. Különböző zsömlék, tetszőlegesen összelegózható feltétek, cajun/creol kaják, jambalaya, házi szörpök, és elég sokszor telt ház, szóval ne türelmetlenkedjetek!

Ár: 1240 – 1890 forint

Bodega Konyha

Fotó: Bodega Konyha
A klasszik lakóautótól nem messze, a Vágóhíd utcában nyílt egy beülős-kiülős büfé, nagyon hangulatos dizájnnal, és a már megszokott tuti kajákkal, valamint házi sült krumplival. Rock, Borzasztó, Chilli, Koreai – ez csak pár a kérhető burgerek közül, de ugyanúgy tolhatunk egy remek csilis babot, vagy sajtkrémlevest is. Nemrég beszéltem a hely tulajával, Ákossal, aki biztosított, hogy további fejlesztések is várhatóak a tex-mex frontján, úgyhogy ha a kilencedik kerületben jártok, ne hagyjátok ki. Ja igen, és a nyitva tartás is hosszabb!

Ár: 1000 – 1300 forint

Bodega
  • 1095 Budapest, Nádasdy utca 12.

Big Daddy Burger Bár

Fotó: Jancsa János
Cím: 1116 Budapest, Mezőkövesd út 2.
Nyitva tartás: 10:00 – 20:00
Facebook

A tizenegyedik kerület délebbi részén van ez a kis büfé, ahol a többi remek burger mellett az én kreációmat is megkóstolhatjátok. Az alap burgerek mellett kapni ajváros-füstölt sajtos-ecetes lila hagymásat, vagy épp sajttal és hagymával töltött verziót.

Ár: 600 – 2500 forint

Sza-Sa Burger & Gyros

Fotó: Sza-Sa Burger & Gyros
Cím: 1095 Budapest, Gubacsi út 34.
Nyitva tartás: 7:00 – 21:00
Facebook

A nyolcadik és a kilencedik kerület ‘mélyebb’ részein található ez a remek kis hely, ahol tuti burgereket fogyaszthatunk. Ha egyet kéne választani, akkor talán a névadó Sza-Sa burgert kérném, tükortojással, sajttal, és baconnel. Májustól pedig jönnek a kék, illetve cheddar sajttal töltött burgerek is.

Ár: 750 – 1350 forint

Zing Burger

Fotó: Zing Burger
A food truck, amely lassan egy éve ontja magából a jóságot, nem pihen! Street, BBQ, Guitar Hero – bármit is kérünk, rosszul nem járunk! Mellé egy jó nachos, vagy brownie, és már csak azt kell figyelnünk, hogy éppen hol állnak.

Ár: 950 – 1680 forint

Black Cab Burger

Fotó: Black Cab Burger
A Mester utcában található ez a kicsit méltatlanul elhanyagolt hely. Ár/érték arányban nagyon jó, már az alap burgerben is minden benne van, amit csak szeretnénk, de ha tovább tuningoljuk, akkor a határ a csillagos ég. Az elsők között adtak házi sült krumplit, és ha mindez elfogyott, remek import gyümölcslevekkel, sörökkel és ciderekkel öblíthetjük le őket.

Ár: 700 – 1400 forint

Pig 37 Blitz-Grill

Fotó: Balkányi László - We Love Budapest
Ez a kis büfé, bár csöndben teszi a dolgát, az ízhatások miatt érdemes lehet rájuk odafigyelni, főleg, mivel például Elvis szendó is kapható náluk, de a klasszikus burgerek kedvelői szintén megtalálhatják náluk a számításukat, a kolbászimádókról nem is beszélve.

Ár: 700 – 1000 forint

Vigyázat, a hely időközben bezárt!

Jack's Burger

Fotó: Jack's Burger
Cím: 1051 Budapest, Hercegprímás utca 4. 
Facebook

Bár sokan nem néznék ki belőlük, de nagyon jó kis burgereket adnak, ráadásul a franchise-rendszernek köszönhetően egyre több helyen fellelhetőek. Emellett kérhetünk hot-dogot, csülköt, kolbászt, vagy fish & chipset is.

Ár: 990 – 2490 forint

Kapcsolódó írásaink