Élmény
Másnap nélkül, pozitívan – 9 alternatív programötlet szilveszterre
Fotó : Hummus Bar

Amilyen az év első napja, olyan lesz a többi is, tartja a mondás. Na de miért volna törvényszerű, hogy émelyegve, zsongó fejjel ébredjünk fel január elsején délután? Ha unod a kötelező bulizást, a más- és harmadnapokat, és el akarod kerülni, hogy fizikailag taccsra vágva nézz szembe 2017-tel, akkor tippjeink neked szólnak. Közös jóga, tantra, sport – következzen alternatív szilveszteri ajánlatunk az év utolsó és első napjára.

Éjszakai túrázás a budai hegyekben Kamatoztasd a szerencsédet lóversenyen! Sportold át magad az újévbe Közös főzés, közös buli egy jó ügyért Breathe out 2016, breathe in 2017  Fuss, hogy jól induljon az év Szaunázás Duna-parti kilátással Szilveszter a meditáció és a tantra jegyében Évkezdés klasszikus dallamokkal

Éjszakai túrázás a budai hegyekben

Friss levegő, mozgás, természet – minden egyes megtett lépéssel távolabb kerülünk 2016-tól. A Gyermekvasút Budakeszi úti Szépjuhászné megállója a Hárs-hegy és a János-hegy közötti hegynyeregben található, és a Széll Kálmán tértől könnyen megközelíthető busszal. Innen indulnak a Sarokkő Szabadidős, Kulturális és Sportegyesület tetszőlegesen variálható, különböző hosszúságú (5-15 km-es) útvonalai, amelyek teljesítése végén oklevelet kapunk. Minden indulót szívmelengető, lélekerősítő védőitallal, a beérkezőket virslivel, forró teával várja, éjfélkor pezsgővel köszöntik az újévet. Szintidő nincs, a túrázóknak legkésőbb éjjel 2:00 órára be kell érniük a célba.
Fotó: Dezse Irina
Időpont: december 31 – január 1., 14:00-02:00
Nevezési díj: 1 500 Ft/fő
Részletek

Kamatoztasd a szerencsédet lóversenyen!

A Kincsem Park hagyományos Ügetőszilveszterén igazi adrenalinbombával zárhatjuk 2016-ot, és minimális szerencse is elég, hogy nyerjünk a futamokon, a fogadás izgalma pedig nem hasonlítható össze semmivel. Színészek és sportolók is felbukkannak a hajtók között, food truck kocsik gondoskodnak a vendéglátásról, és idén először agárverseny is lesz.
Fotó: Hummus Bar
Időpont: december 31., 12:30-20:00
Belépő: 2000 Ft, melyből 300 Ft lejátszható
Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
Részletek 

Sportold át magad az újévbe

Az év utolsó napján szerencsére több olyan edzőtermet is találni, ami nyitva tart legalább délutánig, és ahol egy alapos mozgással kiadhatjuk magunkból 2016 összes nyűgjét és feszültségét. Például a Life1 Nyugati téren lévő konditermében többféle szilveszteri órát is tartanak funkcionális köredzéstől kezdve a kangoon át a spinningig, míg a budai Flex Gymben este 8-ig gyúrhatunk, ha úgy tartja kedvünk.
Fotó: Kőrösi Tamás / We Love Budapest

Közös főzés, közös buli egy jó ügyért

Ha igazán konstruktívan akarjuk eltölteni az év utolsó, illetve első napját, akkor a  Food Not Bombs Budapest egyesülethez csatlakozva azoknak is segíthetünk, akiknek az ünnepi időszak nem az ajándékokról és a féktelen bejglievésről szól. A csapat rendszeresen tart közös főzéseket rászorulóknak, nem lesz ez másképp szilveszterkor sem. A Fővám téri és a Fehérvári úti vásárcsarnokokban gyűjtik be a kidobásra szánt, felesleges élelmiszereket, amiket többfogásos menüvé megfőzve a Boráros téren osztanak szét vasárnap délután.
Fotó: Hummus Bar
Időpont: december 31., 14:00 – január 1., 19:00
Helyszín: Élesztő, Tűzoltó utca 22.,
Részletek 

Breathe out 2016, breathe in 2017 

Nincs is annál jobb, mikor egy jó ászanában kinyújtjuk tagjainkat, és stílusosan kilélegezzük 2016-ot.  Az Atma Centerben idén is lehet élvezni az akrajóga örömeit december 31-én, míg január 1-én ugyanitt 108 napüdvözlettel alapozhatjuk meg 2017 pozitív energiáit. Ha reggel 10-ig nem sikerül felkelni, délután a Bikram Jóga központban 38-40 fokon izzadhatjuk ki magunkból az előző évi és szilveszter éjjeli fáradalmakat.
Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest

Fuss, hogy jól induljon az év

Ezt a programot tényleg csak azoknak ajánljuk, akik időben ágyba kerülnek szilveszter éjjelén. A Suhanj Fitness évindító Rabbit Run-ján lazán letudhatunk egy kört a Margitszigeten, de felkocoghatunk a Gellért-hegyre is, teljesítve a teljes 16 km-es távot. A Suhanj Fitness Tátra utca 6. szám alatti edzőterme aznap 8.30-12.30 között nyitva tart, 400 Ft-ért igénybe lehet venni az öltözőt és a zuhanyzót, plusz 500 forintért a szaunát is, és jótékonysági rumpuncs és meleg tea is várja a beérkezőket.
Fotó: Hummus Bar
Időpont: január 1., 9:00-12:00
IndulásSuhanj Fitness
Részvétel: ingyenes
Részletek

Szaunázás Duna-parti kilátással

Január 1-én ismét üzembe helyezik a  a Valyo (Város és Folyó Egyesület)  csodálatos találmányát, a , amely idén a Batthyány tér előtt parkol. Az egykori reptéri buszból kialakított szaunát érkezésünkig felfűtik, a hatszemélyes, fatüzelésű helyiség öltözővel és zuhanyzóval is fel van szerelve. A festői panorámát nézni, és közben másfél órán át izzadni magunkból az előző éjszaka megpróbáltatásait páratlan élmény.

Időpontfoglalás és részletek 

Szilveszter a meditáció és a tantra jegyében

Ha nem áll tőlünk távol a spiritualitás, a Hétholdház évzáró meditációján egy tréner vezetésével összegezhetjük és elengedhetjük 2016 ajándékait és tanulságait, valamint felkészíthetjük magukat a következő év kihívásaira.  Ugyanitt masszázzsal, tánccal, mantrákkal, borszertartással összekötött tantra szilveszter is lesz, ami éjféli ölelkező meditációval és pezsgőbontással zárul.
Fotó: PixaBay
Időpont: 14:00-16:00, 17:00-20:30 (eddig lehet csatlakozni)
Helyszín: Hétholdház, Lövőház utca 24., 1024 Budapest
Részvételi díj: 3000 és 4000 Ft
Részletek itt és itt

Évkezdés klasszikus dallamokkal

Az idegeink megnyugtatására nem sok alkalmasabb hallgatnivaló van, mint a klasszikus zene. A csodás nagytermében a tévés tehetségkutatóban remekelt ifjú Virtuózok, a Magyar Rádió Gyermekkórusa és a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara ad elő ismert műveket Vásáry Tamás vezénylésével.
Fotó: Hummus Bar
Időpont: január 1., 19.30
Helyszín
Jegyárak: 12 900, 15 900, 24 900 Ft
Részletek